Český idol Vetchý šport miluje. Svaly v Česku ale nie sú výhoda, tvrdí

Jeden z najobsadzovanejších českých hercov Ondřej Vetchý je stále v dobrej fyzickej kondícii. Vďačí za to celoživotnej láske k športu, ktorá mu však podľa jeho slov nie vždy uľahčila hereckú kariéru.

25.10.2016 00:00
Petra Hřebíčková a  Ondřej Vetchý Foto:
Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý v komédii Bezva ženská na krku.
debata

Herec, ktorého môžu diváci vidieť od minulého štvrtka v kinách v komédii Bezva ženská na krku, s nadsádzkou hovorí, že medzi jeho najlepšie herecké výkony patria futbalové scény scény z filmu Báječná léta pod psa, kde stvárnil postavu nešikovného antifutbalistu.

„Aby na mne pri natáčaní nebolo vidieť, že som futbal predsa len trochu hral, ​​pozvali na natáčanie metodika z futbalového zväzu, a s jeho pomocou sa mi podarilo dosiahnuť takú disharmóniu pohybu, že som sa pri tom aj niekoľkokrát zranil. Keď som mal po uvedení filmu majstrovský zápas, prvé čo som počul, bolo:‚Hele to je to kopyto!‘“, povedal herec, ktorý sa v minulosti presadil v niekoľkých športoch. Venoval sa plávaniu, atletike a najmä džudu a ďalším bojovým športom, ku ktorým ako doplnok pridal futbal, volejbal, nohejbal a ďalšie.

Vetchý ale nemá pocit, že by mu šport nejako uľahčil umeleckú kariéru. „Mať svaly je v českom kontexte nie úplne patričné ​​a často to pôsobí skôr ako čosi determinujúce či diskvalifikujúce. A to samozrejme už aj pri samotnom obsadzovaní. Honza Svěrák ma niekoľko mesiacov pred natáčaním filmu Po strnisku bos žiadal a to celkom oprávnene, aby som schudol a pôsobil krehkejšie a zraniteľnejšie,“ uviedol charizmatický muž, ktorý svoj vzťah k športu demonštruje tiež záštitou projektu podporujúceho nadaných športovcov.

Vetchý sa v poslednom roku objavil na obrazovkách Českej televízie ako major Kozák v seriáli Prípady 1. oddelenia. Hrá tiež v spomenutom filme Bezva ženská na krku a v Česku sa čoskoro začne premietať v kinách aj romantický film Rozprávky pre Emu.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #kariéra #šport #svaly #Ondřej Vetchý #výhoda

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...