Podnikanie Ivanky Trumpovej v ohrození?! Ženy bojkotujú jej značku

Kontroverzia okolo republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorého v minulých týždňoch obvinil rad žien zo sexuálneho obťažovania, údajne poškodzuje podnikanie jeho dcéry Ivanky Trumpovej. Informuje o tom denník The Daily Mail.

25.10.2016 13:40
Podnikateľka a budúca mamička Ivanka Trump. Foto: ,
Podnikateľka Ivanka Trump.
debata (11)

Mnohým ženám prekáža, že Ivanka Trump podporuje kampaň svojho otca i napriek tomu, že na videu z roku 2005 sa jej otec chválil, že si so ženami môže robiť, čo sa mu zapáči. Trump Collection, módnu značku dcéry realitného magnáta, bojkotuje čím ďalej viac žien. Niektoré z nich vyzývajú veľké obchodné reťazce, ako napríklad Bloomingdale's, Nordstrom a Macy' s, aby jej kolekciu oblečenia, šperkov a módnych doplnkov nepredávali.

„Ak by Ivanka prestala podporovať kampaň svojho otca, tak by som jej značku nebojkotovala,“ povedala denníku The Guardian Shannon Coulter, ktorá začiatkom októbra apelovala na Američanov, aby si veci od Trump Collection nekupovali. „Niečo sa pre mňa zmenilo, keď unikla tá videonahrávka,“ vysvetlila.

Ivanka, ktorá je dcérou Donalda Trumpa a jeho prvej manželky Ivany, rodenej Zelníčkovej, označila nahrané komentáre svojho otca za urážlivé a nevhodné. Narážky odporcov, ktoré sa o nej vyjadrovali ako o hybnej sile Trumpovej kampane, odmieta. Naopak podľa Trumpa boli výroky obyčajnou nezbednosťou.

Miliardárovi obchodní partneri utrpeli od začiatku volebnej kampane nemalé straty, ale podnik jeho dcéry naďalej rastie, uviedol v analýze magazín Forbes. Ročný príjem Trump Collection v roku 2015 presiahol 100 miliónov dolárov (takmer dve a pol miliardy korún). Minulý týždeň blondínka naznačila, že správy o klesajúcich príjmoch jej podnikov sú nepravdivé.

Coulter verí, že mnoho žien Trumpovej podporu kampane kontroverzného kandidáta odpúšťa, pretože sa jedná o jej otca a v takom prípade je ťažké byť objektívny. Situácia sa však podľa nej zmenila po zverejnení osudnej nahrávky. Ženám vraj prekáža, že Trumpová, ktorá do svojej značky zakomponovala feministické motívy, otvorene podporuje niekoľkonásobného sexuálneho útočníka.

Výzvu na bojkot na internete podporilo vyše 50 000 ľudí. Sú medzi nimi aj známe osobnosti, ako napríklad herečka Laura Silverman. Väčšina módnych reťazcov sa k výzve Coulterovej nevyjadrila. Nordstrom však denníku The Guardian povedal, že nemá v pláne kolekciu Trumpovej stiahnuť z ponuky.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza #problém #strata #obťažovanie #podnik #Donald Trump #Ivanka Trumpová

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...