Seriálová hviezda spomína: Mala som len 25 a diagnostikovali mi rakovinu

Herečka Cobie Smulders (34) sa v Hollywoode preslávila vďaka úspešnému seriálu Ako som spoznal vašu matku, v ktorom dlhých deväť rokov stvárňovala Robin Scherbatskú.

08.11.2016 00:00
Herečka Cobie Smulders na festivale Sundance Foto: ,
Herečka Cobie Smulders.
debata

No práve v období, keď sa jej kariéra v Hollywoode rozbiehala, do jej života zasiahla zlá správa. Diagnostikovali jej rakovinu vaječníkov.

Na blogu „lennyletter“ opísala svoje pocity počas náročného obdobia. „Bolo to v roku 2008 a ja som mala 25 rokov. Čiže som sa nachádzala práve v období, kedy mali byť moje vaječníky plné zdravých vajíčok. Ale moje vajíčka ohrozoval nebezpečný typ rakoviny. Choroba zaútočila na moju plodnosť aj na môj život. Ešte raz – mala som 25 rokov a život bol taký jednoduchý. A zrazu – nemohla som už myslieť na nič iné,“ opísala nepríjemné obdobie.

Po stanovení diagnózy sa jej život obrátil hore nohami. Odstránili jej dva nádory z vaječníkov, herečka sa úplne vzdala cigariet aj alkoholu. Teraz sa prihovára ženám, ktoré zastihla podobná diagnóza: „Ak aj vy musíte prejsť niečím podobným, viem vám poradiť len toľko, aby ste vyskúšali všetky možnosti. Pýtajte sa. Naučte sa o vašej chorobe čo najviac. Predýchajte to. Dožadujte sa pomoci. Plačte a bojujte.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Cobie Smulders

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...