Nová prvá dáma USA: Slovinka, ktorá pózovala nahá, mieri do Bieleho domu

Víťazstvo amerického miliardára Donalda Trumpa v prezidentských voľbách rozdelilo Spojené štáty americké a šokovalo svet. Isté však už je, že do Bieleho domu zamieri. A spolu s ním aj jeho manželka Melania. Kto vlastne bude nová prvá dáma?

09.11.2016 12:09 , aktualizované: 12:24
debata (267)
Rok 2005: Melania Trump a Donald Trump... Foto: SITA/AP, DIANE BONDAREFF
Rok 2005: Melania Trump Rok 2005: Melania Trump a Donald Trump prichádzajú na premiéru filmu Vojna svetov.

Rodáčka zo slovinského Novo Mesta sa s Trumpom zoznámila koncom 90. rokov, pár rokov po tom, čo prvýkrát pricestovala do USA za prácou. Jej cieľom bolo presadiť sa v modelingu, s ktorým začala už ako 16-ročná v rodnej krajine a postupne sa presunula do Milána. Európsky trh jej však nestačil a ambície mala dcéra zanieteného komunistu veľké. V roku 1996 teda zamierila do USA, kde pokračovala v práci modelky.

Rok 1999: Miliardár Donald Trump na jednej z...
Melania Trump ako modelka na archívnom zábere v...
+15Melania Trump pózovala pre magazín GQ celkom...

S novozvoleným prezidentom USA sa stretla o dva roky neskôr a zdroje tvrdia, že vtedy ešte stále ženatého Trumpa (jeho vtedajšou manželkou bola Marla Maples) očarila tým, že mu odolávala a odmietla dať telefónne číslo. Nech už to však bolo akokoľvek, na rande ju dostal. A nielen tam.

Dvojica tvorila pár dlho predtým, než sa nakoniec aj vzala. Miliardár požiadal modelku Melaniju Kanvsovú, ktorá si zmenila meno na Melania Knauss v roku 2004, v januári 2005 sa vzali. Humorné je, že na svadobnej oslave sa vtedy zúčastnila aj Trumpova prezidentská sokyňa Hillary Clintonová s manželom Billom Clintonom a množstvo celebrít, ktoré proti Trumpovi v posledných mesiacoch vystupovali.

Rok 2008: Melania Trump drží v náručí syna... Foto: SITA/AP, Diane Bondareff
Rok 2008: Melania Trump Rok 2008: Melania Trump drží v náručí syna Barrona - jediného potomka, ktorého má s Donaldom Trumpom.

Hoci slovinskú modelku potopili pred pár mesiacmi médiá, keď sa prišlo na to, že okopírovala reč svojej predchodkyne Michelle Obamovej a mnoho kritikov sa do nej navážalo kvôli tomu, že bráni manžela, ktorý uráža ženy a menšiny – výsledok je jasný, bude to práve Melania, kto sa objaví po boku najmocnejšieho muža sveta už o pár týždňov v Bielom dome.

Vďaka 46-ročnej Slovinke, ktorá má od roku 2006 americké občianstvo, sa v sídle amerického prezidenta objaví po bezmála dvesto rokoch prvá dáma, ktorá sa nenarodila na pôde USA. Prvenstvo však v tomto smere Melania nezíska – má ho Louisa Adams, ktorá sa prvou dámou stala v roku 1824, keď jej manžela Johna Quincy Adamsa zvolili za 6. prezidenta USA.

Melania Trump ako modelka na archívnom zábere v... Foto: SITA/AP
Melania Trump Melania Trump ako modelka na archívnom zábere v reklame poisťovacej spoločnosti Aflac.

Melania Trumpová však napriek tomu bude ženou mnohých prvenstiev. Niektoré z nich síce k statusu manželky prezidenta najmocnejšej krajiny až tak neprináležia, ale čo robiť – doba sa mení a politika sa bulvarizuje. V Bielom dome sa prvýkrát ocitne žena, ktorá v minulosti pózovala nahá pred objektívom (spravila tak pre magazín GQ). A tiež dáma, ktorá sa narodila v komunistickej krajine.

© Autorské práva vyhradené

267 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Slovinsko #modelka #prvá dáma #pôvod #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Melania Trumpová

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...