Španielska topmodelka Bosé podľahla rakovine. Mala len 41 rokov!

Známa španielska modelka, herečka a umelkyňa Bimba Bose zomrela vo veku 41 rokov. Podľahla rakovine.

24.01.2017 09:48
debata (1)
Modelka, herečka a televízna osobnosť Bimba... Foto: SITA/AP, Paul White
Bimba Bosé Modelka, herečka a televízna osobnosť Bimba Bosé na archívnom zábere z roku 2010.

Ako píšu španielske médiá, dlhonohá Bose, ktorá odštartovala svoju kariéru už ako tínedžerka, podľahla rakovine prsníka v pondelok ráno v Madride. Jej boj so zákernou chorobou trval dva roky.

„Bimba Bosé zomrela dnes ráno obklopená tými, čo ju milovali po dlhom, hrdinskom a statočnom boji s rakovinou,“ uviedla v pondelok modelkina rodina v tlačovom vyhlásení. „Rodina by chcela požiadať médiá o súkromie v týchto ťažkých časoch a tiež sa poďakovať za všetku podporu, ktorej sa nám dostáva,“ zaznelo ešte vo vyhlásení.

Smútok na úmrtím španielskej celebrity, ktorá pracovala pre značky ako Yohji Yamamota čo John Galliano, vyjadrili už aj mnohé známe osobnosti španielskej a latino kultúry. Medzi nimi napríklad spevák Alejandro Sanz či speváčka Laura Pausini. Aj strýko modelky, známy spevák Miguel Bosé, vyjadril ľútosť na sociálnych sieťach a nebude chýbať ani na poslednej rozlúčke.

Modelka a herečka sa pred smrťou stihla objaviť napríklad aj v ostatnom filme Pedra Almodóvara Julietta, aj po diagnostikovaní rakoviny pokračovala v modelingu. A dokonca po mastektómii predvádzala na madridskom týždni módy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #rakovina #rakovina prsníka #Bimba Bosé

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...