Búrlivý vzťah mamy a dcéry trval roky: Ako to dve mŕtve hviezdy zvládli

Než k sebe našli cestu, zažili americká herečka a speváčka Debbie Reynolds a jej dcéra Carrie Fisher ťažké roky. Debbie Reynolds zomrela iba jeden deň po svojej dcére, so zlomeným srdcom. Po celý život však prežívali obe hollywoodske hviezdy vo svojom vzťahu vzostupy a pády, píše francúzsky denník Le Figaro.

29.01.2017 12:04
Carrie Fisher (vpravo) a jej mama Debbie Reynolds Foto: ,
Herečka Carrie Fisher (vpravo) a jej mama Debbie Reynolds na archívnom zábere z roku 2011.
debata

Počas dvoch dní nedávno zomreli dve legendy: šesťdesiatročná Carrie Fisher, ktorá sa preslávila rolou princeznej Leii vo Hviezdnych vojnách, a jej matka, 84-ročná Debbie Reynolds, ktorá zažiarila v muzikálovej komédii Spievanie v daždi. Ich zložitý vzťah sa stal niekoľkokrát námetom pre filmové spracovanie.

Carrie Fisher bola jediná dcéra dvoch slávnych osobností – jej otcom nebol nikto iný ako spevák a herec Eddie Fisher, ktorý Debbie Reynoldsovú rok a pol po narodení Carrie opustil a vzápätí si vzal Elizabeth Taylorovú. Carrie sa cítila opustená.

„Rodina sa väčšinou točí okolo detí, ale moja rodina sa točila okolo rodičov,“ zverila sa v roku 2011. V trinástich rokoch fajčila Carrie Fisher marihuanu. V dvadsiatich rokoch prepadla tvrdým drogám. O spôsobe, akým získala rolu princeznej Leii, sama povedala: „Musela som sa vyspať s režisérom, ale veľmi sa na to nepamätám, bola som dosť zdrogovaná.“

Kokaín, heroín … Carrie Fisher brala všetko a prvú detoxikačnú kúru podstúpila v dvadsiatich ôsmich rokoch. Debbie Reynolds už nevedela, ako dcéru usmerniť. „Točila film a zrútila sa na scéne. Museli ju odviezť do nemocnice,“ uviedla. „Pršalo, sedela som v aute, kvapky ťukali na sklo a ja som kričala od zúfalstva, pretože som nevedela, či moja dcéra bude ešte nažive, až za ňou prídem. Stalo sa niekoľkokrát, že som myslela, že som Carrie stratila. Preplakala som celé noci. Ale ona za to stojí,“ vyhlásila Debbie Reynolds.

Keď druhé manželstvo Debbie Reynoldsovej s Harrym Karlom v roku 1973 skončilo (Karl používal peniaze rodiny na svoju hráčsku vášeň), urobila si matka z dcéry svoju dôverníčku. Carrie Fisherová súhlasila s touto rolou proti svojej vôli. „Chcela som mať vlastný život. Jej život bol vtedy bláznivý a ja som sa na tom zúčastnila. Bol to chaos, pre všetkých to bolo ťažké,“ uviedla.

Vzťah matky s dcérou sa ešte zhoršil, keď Carrie Fisher ochorela bipolárnou poruchou. „Bolo to tvrdé. Ako bude žiť? Ako jej môžem pomôcť? Všetko, čo som mohla urobiť, bolo dať jej lásku,“ zverila sa Debbie Reynolds.

Carrie Fisher s matkou desať rokov nehovorila. „Keď som mala dvadsať rokov, mali sme povrchný vzťah. Nechcela som s ňou byť. Nechcela som byť dcérou Debbie Reynoldsovej,“ spomínala herečka. Táto nevšímavosť bola pre matku bolestivá. „Zlomilo mi to srdce,“ priznala.

Po 30 rokoch konfliktov, nepochopenia a mlčania sa Carrie Fisher a Debbie Reynolds konečne našli. „Neviem, v čom bol problém, musela som veľa pracovať. Vždy som bola dobrá matka, ale robila som v šoubiznise, bola som na scéne a nepiekla som doma buchty,“ ospravedlňovala sa Debbie Reynolds v rozhovore pre časopis People. „Obdivujem jej odvahu a schopnosť prežiť. Obdivujem, aká je v živote, ktorý si zvolila. Chcem, aby moja dcéra bola šťastná,“ uviedla.

Krátko pred svojou smrťou vlani 28. decembra Debbie Reynolds podľa svojho syna Todda Fishera vyhlásila: „Toľko mi chýba, chcem byť s Carrie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #dcéra #matka #Carrie Fisher #Debbie Reynolds #búrlivé

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...