Dlhuje milión! Kesha musí platiť mužovi, ktorý jej spravil peklo zo života

Americká speváčka Kesha údajne dlží hudobnému producentovi Dr. Lukeovi, s ktorým je v súdnom spore, 1,3 milióna dolárov za nevyplatené licenčné poplatky.

12.02.2017 10:00
Speváčka Kesha. Foto: ,
Speváčka Kesha na archívnom zábere.
debata

Uviedol to v pondelok v žiadosti o zamietnutie protižaloby, ktorú naňho 29-ročná interpretka podala na konci januára. V nej hudobníčka tvrdí, že 43-ročný producent nepodporuje vznik jej nového albumu a chce ju v rámci pomsty za obvinenia zo znásilnenia finančne zruinovať.

„Navrhovatelia vyplatili Keshi tantiémy za všetky relevantné účtovné obdobia, zatiaľ čo Kesha bez dôvodu odmieta navrhovateľom zaplatiť oveľa väčšie sumy, ktoré im dlží,“ uviedli producentovi právnici Christine Lepera a Jeffrey Movit v súdnych dokumentoch, ktoré v pondelok predložili na súde v New Yorku.

„Len v decembri 2016 obvinená dostala platby v hodnote vyše 650-tisíc dolárov, ktoré sú v súlade s jej zmluvami s navrhovateľmi. Obvinená priznala, že dlží navrhovateľovi KMI (spoločnosť Kasz Money, ktorú vlastní Dr. Luke) vyše 1,3 milióna dolárov za licenčné poplatky, ktoré nezaplatila,“ dodali.

Jedným z dôkazov, ktoré Dr. Luke predložil v rámci žiadosti, je speváčkina upravená dohoda so spomínanou spoločnosťou. V nej Kesha súhlasila zaplatiť desať percent z čistých príjmov za využívanie jej mena a podoby na produktoch ako aj desať percent z čistých ziskov a päť percent z hrubých ziskov z koncertných turné. Aj napriek tomu, že speváčka nevydala žiaden nový album, vlani vystupovala na viacerých podujatiach ako napríklad na festivale Coachella.

Dr. Luke sa okrem toho vo svojej žiadosti vyjadril, že Keshine tvrdenia o zadržiavaní vydania jej nového albumu sú nepravdivé, lebo do jej nahrávania vôbec nezasahuje, a jej snaha o zrušenie kontraktu prostredníctvom takzvaného kalifornského „pravidla siedmich rokov“ je v New Yorku neuplatniteľná, a tak by malo byť premlčaná. Spomínané „pravidlo siedmich rokov“ v kalifornskom zákonníku práce umožňuje umelcom uvoľniť sa zo zmlúv so spoločnosťami po siedmich rokoch od začatia spolupráce.

Producent v januári, podobne ako Kesha, podal protižalobu. V nej tvrdí, že speváčka a jej zástupcovia šíria v médiách ohováračské vyhlásenia, aby vyvinuli tlak na hudobnú spoločnosť Sony Music Entertainment, ktorá vlastní vydavateľstvo Kemosabe Record patriace Dr. Lukeovi. Okrem toho tiež šíria informácie, že údajne zneužil aj ďalšiu významnú interpretku. Právnici speváčky sa rozhodli na túto protižalobu nereagovať.

Kesha zažalovala Dr. Lukea v októbri 2014 s tým, že sexuálne zneužívanie a týranie z jeho strany sa začalo krátko po tom, čo interpretka ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho spomínaným vydavateľstvom Kemosabe Records. Producent tieto obvinenia odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej Keshu a jej matku obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Speváčka chcela žalobou dosiahnuť ukončenie jej kontraktu s vydavateľstvom, v čom jej však newyorský súd vlani vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla potom takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Speváčka následne v auguste stiahla žalobu na producenta v Kalifornii a o necelé dva týždne neskôr zas v New Yorku podala nové dokumenty, v ktorých uviedla, že obvinenia zo zneužívania už nebude ďalej používať ako dôkazy o tom, že Dr. Luke porušil zmluvné podmienky.

debata chyba
Viac na túto tému: #poplatky #dlhy #žaloba #Kesha #milión #Dr. Luke

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...