Trapasy, pády či nudná šou - aké bizarnosti doteraz zažili Oscary?!

Slávnostné vyhlásenie výsledkov 89. ročníka cien Americkej filmovej akadémie poznamenala neuveriteľná chyba, keď bol ako víťazný film vyhlásený muzikál La La Land - a keď potom zaznela ďakovná reč, zistilo sa, že je to omyl a že skutočným víťazom je film Moonlight.

27.02.2017 17:01
Oscar - kultové momenty - Jennifer Lawrence - pád Foto: ,
Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá si šla pre sošku Oscara za výkon vo filme Silver Lining Playbook. Potkla sa na masívnej sukni svojich šiat Dior.
debata

Podľa dostupných zdrojov sa zdá, že ide o prvý podobný omyl, ku ktorému pri odovzdávaní Oscarov došlo. Avšak naživo vysielaný ceremoniál sa nevyvaroval iných prešľapov či trápnych okamihov. Spravodajský server vybral niektoré z najhorších za 89-ročnú histórii odovzdávania cien.

Adele Dazeem

V roku 2014 uvádzal John Travolta vystúpenie speváčky Idiny Menzelovej, ktorá predviedla titulnú melódiu Let It Go z Ľadového kráľovstva. Z dôvodov, ktoré sú známe asi len jemu samotnému, ju ohlásil s podivným prízvukom ako „Adele Dazeemovú“, čo okamžite viedlo k mnohým vtipoch na sociálnych sieťach.

Pád Jennifer Lawrenceovej

Pri Oscaroch v roku 2013 získala Jennifer Lawrence svoje prvé víťazstvo v kategórii najlepšia herečka za film Terapia láskou. Vo svojich bielych – a značne širokých – šatách od Diora ale zakopla v polovici schodov cestou na javisko. A s vtipom sebe vlastným oznámila tlieskajúcemu publiku: „Vy stojíte len preto, že sa cítite mizerne, pretože som spadla.“

Videl som tvoje prsia

O značne trápny okamih sa postaral v roku 2013 moderátor Seth MacFarlane, ktorého celý výkon zožal desivú kritiku z Hollywoodu aj od divákov. Denník The New Yorker jeho moderovanie označil za „nepriateľskú, hnusnú, sexistickú noc“. MacFarlane odštartoval ceremoniál piesňou „We Saw Your Boobs“ (Videli sme tvoje kozy) o herečkách v publiku, ktoré sa vo filme ukázali „hore bez“. Do jednej škatuľky pritom hodil aj vážené herečky oceňovaných dramatických filmov, z ktorých niektoré obsahovali scény znásilnenia.

Björk zniesla vajcia

Na odovzdávaní Oscarov v roku 2001 prišla islandská speváčka v teraz už legendárnych „labutích šatách“. A aby zosilnela dojem, akým pôsobili, upustila zo záhybov sukne kabelku v tvare vajca. Šaty samotné boli hrozné, ale dočkali sa vlastnej stránky na Wikipédii a v roku 2015 sa stali súčasťou výstavy na počesť Björk v newyorskom Múzeu moderného umenia.

Bozk Angeliny Jolieovej s bratom

Na červený koberec v roku 2000 so sebou prvýkrát nominovaná Angelina Jolie priviedla svojho brata Jamieho Havena. A všetkých šokovali, keď si vymenili intímny bozk na pery. Keď potom získala sošku za rolu vo filme Narušenie, v ďakovnej reči začala hovoriť o tom, ako veľmi svojho brata miluje. Ihneď sa začali šíriť klebety o inceste, ale čoskoro spľasli, keď sa ukázalo, že sa títo súrodenci len majú naozaj veľmi radi.

Herečka Angelina Jolie a jej odhalená noha v... Foto: SITA/AP, Amy Sancetta
Oscar - kultové momenty - Angelina Jolie - noha Herečka Angelina Jolie a jej odhalená noha v šatách Atelier Versace sa stala jedným z kultových momentov 84. ročníka Oscarov v roku 2012.

Pravá noha Angeliny Jolieovej

Angelina Jolie sa o pobavenie na červenom koberci postarala aj v roku 2012, keď pózovala s výrazne vystrčenou pravou nohou z vysokého rozparku na šatách. „Angiina pravá noha“ sa bleskovo stala trendom sociálnych médií, a komu ju internetoví vtipkári nepriklonovali na fotografiu, ten akoby ani nebol.

Naháč

V roku 1974 uvádzal moderátor a herec David Niven na pódium Elizabeth Taylorovú, aby odovzdala Oscara za najlepší film, keď po pódiu priamo za jeho chrbtom prebehol nahý muž. Kto to bol? Robert Opel, fotograf publikácie The Advocate zameranej na komunitu gayov, lesbičiek, transsexuálov a bisexuálov. Niven to vzápätí komentoval: „Nie je to fascinujúce, keď sa muž dočká v živote smiechu len vo chvíli, keď sa vyzlečie a ukáže, kde sa mu čoho nedostáva?“

Sam Smith ako prvý gay

V roku 2016 získal Sam Smith Oscara za originálnu pieseň Writing's on the Wall z bondovky Spectre – a vyhlásil, ako je nadšený, že je prvý gay otvorene sa hlásiaci k svojej orientácii, ktorý získal Oscara. Avšak internet ho rýchlo vyviedol z omylu tak dôrazne, že Smith radšej opustil Twitter.

Hoci mnohí spomínajú na moment, keď sa... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Oscar - kultové momenty - Anne Hathaway a James Franco Hoci mnohí spomínajú na moment, keď sa moderátor ceremoniálu James Franco obliekol do ženských šiat, zároveň sa pri spomienke na neho a jeho kolegyňu Anne Hathaway objavujú tvrdenia, že boli najhoršími moderátormi Oscarov v histórii.

James Cameron citoval sám seba

Pri Oscaroch 1998 vyhral prakticky všetko Titanic. Keď James Cameron získal sošku za najlepšiu réžiu, uzavrel svoju reč slávnou vetou zo svojho filmu, ktorý tiež sám napísal: „Som kráľ sveta!“ To bolo trochu prehnané aj na Oscarov – a Cameron odvtedy žiadneho nezískal, čo je ale zrejme len náhoda.

Rob Lowe spieva so Snehulienkou

V roku 1989 začal Rob Lowe ceremoniál trýznivo falošným spevom a nepríliš ladným tancom po boku neznámej herečky v kostýme Snehulienky. Nielen že sa toto vystúpenie podľa denníka The New York Times „zapísalo do análov najväčšej hanby Oscarov“, ale nadšené nebolo ani štúdio Disney, ktoré Akadémiu žalovalo za porušenie autorských práv.

Rok 2017 sa do oscarovej histórie zapíše navždy... Foto: Reuters, LUCY NICHOLSON
Jordon Horowitz u Rok 2017 sa do oscarovej histórie zapíše navždy ako rok, keď omylom vyhlásili iného víťaza pre najlepší film. Producent Jordon Horowitz ukazuje do kamier, že názov víťazného filmu nie je La La Land, ale Moonlight!

Moderátori James Franco a Anne Hathaway

V pochybnom pokuse prilákať k obrazovke mladých divákov vybrala v roku 2011 Akadémia ako moderátorov Jamesa Franca a Anne Hathawayovú. Táto dvojica ale úplne nefungovala, nebola medzi ňou žiadna chémia, Franco vyzeral, že sa ani nesnaží, a Hathaway vyzerala, že sa naopak snaží až priveľmi. A nezachránil to ani „žartovný vstup“, keď sa Franco na javisku objavil v dámskych šatách a herečka v smokingu.

Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute...
Herečka Leslie Mann si vzala na seba róbu Zac...
+75Hudobník Pharrell Williams a Mimi Valdes.
Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe – Viola...
Najlepší herec vo vedľajšej úlohe – Mahershala...
+9Casey Affleck ako najlepší herec s Oscarom za...
Producent Jordon Horowitz ukazuje do kamier, že...
Scenárista a režisér Barry Jenkins pózuje so...
+21Producenti a tvorcovia Jordan Horowitz (La La...
Herec Jason Statham a modelka  Rosie...
Speváčka Mariah Carey prichádza na párty Vanity...
+30Jason Statham a Rosie Huntington-Whiteley...
debata chyba
Viac na túto tému: #trapas #chyba #história #Oscar #faux pas #pikošky #Oscar 2017

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...