Rihanna si prevzala prestížne ocenenie za filantropiu

Harvardova univerzita udelila 29-ročnej speváčke Humanitarian of the Year Award.

01.03.2017 14:30
Rihanna Foto: ,
Rihanna a riaditeľ Harvardovej nadácie počas udeľovania prestížnej ceny.
debata

Barbadoská speváčka a herečka Rihanna dostala Humanitarian of the Year Award, ktorú každoročne udeľuje Harvardova univerzita. Dvadsaťdeväťročná interpretka si ocenenie za pôsobenie v oblasti filantropie prevzala v utorok na pôde spomínanej univerzity.

Rihanna počas slávnostného ceremoniálu a Chase... Foto: SITA/AP, Steven Senne
Harvard Rihanna Rihanna počas slávnostného ceremoniálu a Chase Sullivan. Chlapec je synom jedného z profesorov na Harvardovej univerzite a Rihannin veľký fanúšik.

„Rihanna veľkoryso vybudovala najmodernejšie centrum pre onkológiu a nukleárnu medicínu v Queen Elizabeth Hospital v barbadoskom Bridgetowne, kde sa dá diagnostikovať a liečiť rakovina prsníka,“ vyjadril sa o tohtoročnej laureátke vedúci nadácie Harvard Foundation S. Allen Counter. „Tak som sa dostala na Harvard! Som nesmierne poctená týmto významným ocenením za niečo, za čo som v skutočnosti nechcela žiadne uznanie. Pamätám si, keď som ako dieťa pozerala televíziu a v nej ukazovali trpiace deti v iných častiach sveta, také, ktorým keď ste venovali 25 centov, tak ste im zachránili život. Vtedy som si povedala, že keď budem dospelá a bohatá, tak budem pomáhať deťom na celom svete. Akurát som netušila, že tú možnosť budem mať už ako tínedžerka,“ uviedla interpretka v ďakovnej reči.

Rihanna sa v oblasti humanitárnej práce angažuje takmer od začiatku svojej hudobnej kariéry. V roku 2006 založila organizáciu s názvom Believe Foundation pre nevyliečiteľne choré deti. O šesť rokov neskôr založi­la, ako poctu svojim starým rodičom, Clara Lionel Foundation. V rámci tejto nadácie sa venuje zlepšovaniu zdravia, vzdelávania, umenia a kultúry po celom svete a v rámci nej môžu napríklad študenti z krajín Karibiku dostať štipendium na amerických vysokých školách. Barbadosanka v spolupráci s občianskou platformou Global Citizen a organizáciou Global Partnership for Education v januári navštívila deti v Malawi. Prostredníctvom spoločnej kampane sa im, tak ako deťom v ďalších rozvojových krajinách sveta, snažia pomôcť k lepšiemu prístupu k vzdelaniu. Speváčka sa zároveň zapája do šírenia osvety v boji proti AIDS. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Rihanna #ocenenie #Harvardova univerzita

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...