Kronerová sa už mesiace kúpe v ľadovej vode! Môže za to nový film

Slovenská herečka Zuzana Kronerová, ktorá stvárnila hlavnú úlohu v snímke Baba z ľadu Bohdana Slámu si vďaka svojej filmovej postave obľúbila plávanie v studenej vode.

04.03.2017 13:30
Herečka Zuzana Kronerová si obľúbila otužovanie. Foto: ,
Herečka Zuzana Kronerová si obľúbila otužovanie.
debata

Keď ju Sláma prvý raz oslovil s úlohou v jeho novej komédii, vraj ho pre kúpanie v ľadovej vode najprv odbila. „Asi pred dvoma rokmi sme sa stretli s Bohdanom, veľmi priateľsky, bez toho, že by som vedela, že niečo ide pripravovať a hneď na mňa vyštartoval otázkou, že čo si myslím o kúpaní sa v studenej vode. Tak ja že to je pekná blbosť. Potom mi o nejaký čas povedal, že píše nejaký scenár a že by ma videl v úlohe kamarátky hlavnej postavy, ale že to je spojené s plávaním v studenej vode. Tak som mu rovno povedala, že ‚Môj zlatý, to v žiadnom prípade.‘ Bohdan však v písaní pokračoval a medzitým sa prerozhodol a vymyslel, že by som tú hlavnú postavu mala napokon stvárniť ja. Vtedy začalo ísť do tuhého. Ešte rok som tej ľadovej vode odolávala, písali sa ďalšie verzie a na poslednú verziu som už pritakala, že to skúsim…,“ prezradila sympatická herečka, ktorú vraj následne Sláma s otužovaním doslova atakoval.

„Bohdan mi celé leto volal, že kedy už pôjdem do tej studenej vody, tak som sa obhajovala, že v Bratislave sú strašne teplé jazerá, žiadna divoká studená rieka tu netečie a v jazerách sú navyše tie škodlivé sinice, takže ja do žiadneho nepôjdem, no on mi opakovane volal, že producenti sú už veľmi nervózni a hovoril, aby som šla plávať do Váhu alebo niekam do Vysokých Tatier – to sa mi nepodarilo, lebo som na to nemala čas ani možnosti, tak som napokon zavolala pánovi spevákovi Martinovi Babjakovi, ktorý mi povedal ‚Vykašli sa na leto, začni na jeseň, choď do jedného jazierka raz do týždňa a tak, ako sa bude voda ochladzovať a vzduch tiež, tak si tvoje telo zvykne a bude to. A keď máš ešte aj motiváciu…‘ A tá už bola, lebo scenár sa mi veľmi páčil. Tak takto to začalo a celý ten tréning bol vlastne veľmi nenásilný,“ poznamenala Kronerová, ktorá napokon zostala otužovaniu verná aj po nakrúcaní.

„Otužujem naďalej, dokonca sa ku mne pridal aj môj manžel, no on to nevydržal. Je to fantastické a musím povedať, že čisto zo zdravotného hľadiska je mi ľúto, že som bola tak málo osvietená a zorientovaná a ako mladá mamička som o prospešnosti tohto športu nič nevedela. Minulý rok som totiž nemala ani raz nádchu ani chrípku. A je to krásne, keď vyleziete z tej vody, je to eufória. Neprajníci hovoria, že vzniká z toho, že ste to prežili. Ale je to fajn,“ podotkla 64-ročná rodáčka z Martina.

Plávanie v chladnej vode ale nebolo počas nakrúcania Kronerovej jediným problémom. Konflikt mala totiž aj so sliepkou, ktorá sa objavovala takmer v každom obraze. „Vo filme sa volala sa Adéla, občianskym menom je to Lucka a je to veľmi talentovaná herečka. Okrem nej tam bol celý kurín plný sliepok. Ja som zvyknutá hrať so zvieratami - už som pásla husi, dojila som kravu, takže to nebol žiadny problém. Je to úžasné, ako sa dá zviera vycvičiť, no pravda je, že v spoločných scénach ma Adéla skoro zatienila. Režisér ju pchal skoro do každého záberu, dokonca ju zakomponoval aj do jednej intímnej scény, a keď som za ním prišla, či by si to s tou sliepkou predsa len nerozmyslel, len sa na mňa pozrel, že ‚Ty na ňu žiarliš!‘… A je to trošku pravda,“ zasmiala sa herečka.

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #Zuzana Kronerová #otužovanie #kúpanie #Baba z ľadu

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...