Milión pre deti v školách! Chance the Rapper je Pán, vážení!

Americký interpret Chance the Rapper daruje štátnym základným a stredným školám v Chicagu milión dolárov (v prepočte približne 944-tisíc eur).

07.03.2017 18:35
Nováčikom roka sa stal Chance The Rapper. Foto: ,
Na archívnom zábere Chance The Rapper.
debata

Oznámil to v pondelok na tlačovej konferencii, ktorú usporiadal v jednej zo chicagských základných škôl, ktorá sa nachádza blízko domu, kde rapper vyrastal.

„Som zaviazaný pomôcť chicagským deťom, aby mali kvalitné vzdelávanie, ktoré zahŕňa umenie. Viem, že umenie je nedoceniteľné. Naučí deti o tom, ako malé úsilie môže mať veľké dôsledky a ako spolupráca môže viesť ku kreativite,“ uviedol a poďakoval fanúšikom za ich príspevok, keďže peniaze pre školy pochádzajú z predaja vstupeniek na jeho pripravované turné. 

Dar Chicagské­mu školskému obvodu (CPS) prišiel pár dní po tom, ako Chance the Rapper diskutoval o jeho financovaní s illinoiským gu­vernérom Bruce­om Raunerom. Ako uviedol na konferencii, politik mal podľa neho vágne odpovede, ale to ho neodradí v pomoci deťom. Dvadsaťtriročný interpret zároveň vyzval firmy ako aj ďalšie celebrity, aby aj oni pomohli s vyzbieraním 215 miliónov dolárov (zhruba 203 miliónov eur), ktoré školám chýbajú.

„Tento šek je výzva na akciu. Vyzývam veľké spoločnosti v Chicagu a po celých USA, aby prispeli a konali. Ako súkromná osoba, ako rodič, ako produkt CPS, žiadam vás, pridajte sa a bojujte so mnou. Organizujte so mnou, aktivizujte so mnou v záujme chicagských detí. Toto je začiatok,“ povedal a dodal, že vždy, keď niekto prispeje 100-tisíc dolárov (približne 94-tisíc), jeho charitatívna organizácia SocialWorks daruje vybranej škole 10-tisíc dolárov (v prepočte 9 440 eur). 

debata chyba
Viac na túto tému: #charita #milión #Chance the Rapper

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...