Shailene Woodley po zatknutí na proteste. Dohodla sa so súdom

Americká herečka Shailene Woodley údajne uzavrela s prokurátorom dohodu o vine a treste v súvislosti so zatknutím na októbrovom proteste proti výstavbe ropovodu v Severnej Dakote.

27.03.2017 00:00
Shailene Woodley Foto: ,
Herečka Shailene Woodley odchádza v putách v sprievode šerifa po zatknutí pri proteste Dakota Access Pipeline.
debata

Vyplýva to zo súdnych dokumentov, ku ktorým získal prístup portál TMZ.com. Dvad­saťpäťročná rodáčka z Kalifornie sa podľa dokumentov prizná k výtržníctvu, za čo jej udelia ročnú podmienku. Herečkin hovorca sa k týmto informáciám nevyjadril.

Woodleyovú zatkli vlani 10. októbra spoločne s ďalšími 26 ľuďmi na demonštrácii proti výstavbe ropovodu Dakota Access, pričom herečka celý protest ako aj samotné zatknutie streamovala na svojej facebookovej stránke.

„Išla som späť k svojmu autu, keď ma policajti schmatli za kabát a povedali mi, že nemôžem pokračovať ďalej. Majú obrovské zbrane, obušky a sťahovacie pásky a nechcú ma nechať odísť," povedala vo videu s tým, že policajti si ju vybrali, pretože je známa.

Po zatknutí ju previezli do väznice v neďalekom meste Mandan, odkiaľ ju po niekoľkých hodinách prepustili. Obvinili ju zo vstupu na cudzí pozemok a účasti na proteste.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ropovod #súd #dohoda #Shailene Woodley

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...