Langerová podporí gayov a lesby na pochode Pride Bratislava

Dúhový Pride Bratislava 2011 podporuje česká hviezda Aneta Langerová. Obľúbená speváčka v Českej i Slovenskej republike nestratila na popularite ani vtedy, keď verejne potvrdila svoju neheterosexuálnu orientáciu.

19.04.2011 14:59
Aneta Langerová Foto:
Speváčka Aneta Langerová.
debata (7)

Langerová vystúpi 4. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde otvorí druhý ročník najväčšieho LGBT podujatia na Slovensku. „Predsudky nie sú dobré pre nikoho z nás, a preto skôr, ako poviete nie, spoznajte, že homosexuáli sú normálni ľudia, ktorých máte možno aj vo svojom okolí, len o tom neviete. V každom prípade ich máte radi a prajete im len to najlepšie,“ uviedla Langerová vo video pozdrave, ktorým pozýva na Dúhový Pride Bratislava 2011.

Fakt, že podujatie nie je a nebude len o hudbe a kultúre, ale aj o ľudských právach lesbičiek, gejov, bisexuálnych a transgender ľudí, demonštruje speváčka slovami: „Doprajte im teda slobodu a práva, ktoré by mal mať v dnešnej dobe každý z nás, bez ohľadu na to, aká je jeho sexuálna orientácia. Zabudnite na predsudky, príďte sa pozrieť na Pride v Bratislave a urobte si vlastný názor.“

Otázka ľudských práv LGBT ľudí na Slovensku zaujíma aj Úrad vlády SR. Ten prisľúbil organizáciu konferencie na tému komplexného zrovnoprávnenia lesbičiek, gejov, bisexuálnych a transgender ľudí, ktorá sa uskutoční 31. mája v gescii podpredsedu vlády SR Rudolfa Chmela.

Mesto Bratislava, konkrétne mestská časť Staré Mesto sa rovnako pripojila k podpore Dúhového Pride Bratislava 2011. Starostka Starého Mesta Tatiana Rosová sa vyjadrila oficiálne na adresu podujatia, ktoré považuje za naplnenie prirodzeného práva občanov na zhromažďovanie a na demonštrovanie svojho postoja a záujmov. „Ctím si práva všetkých občanov, vrátane občanov LGBT. Som pripravená v duchu tohto postoja konať v mojej práci starostky, poslankyne NR SR, ale aj v súkromnom živote.“

Podporu Dúhovému Pride Bratislava 2011 tento rok vyjadrili i ambasády Veľkej Británie, Holandska, Nórska, Dánska, Švédska, Fínska, USA, Španielska, Francúzska, Švajčiarska a Austrálie.

Dúhový pochod, ktorý sa uskutoční 4. júna, je opäť otvorený pre širokú verejnosť. „Bude sa mať možnosť zúčastniť aj na tzv. Pride Weeku, týždni sprievodných kultúrnych podujatí, ktoré sa uskutočnia od 28. mája do 3. júna v priestoroch bratislavskej A4,“ uzavrela výkonná riaditeľka a hovorkyňa podujatia Romana Schlesinger.

7 debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...