Kylie Minogue oslavuje 50. narodeniny! Ako sa menila, pozrite sa s nami

Austrálska speváčka Kylie Minogue, ktorá sa narodila 28. mája 1968, patrí dlhodobo k najväčším svetovým popovým hviezdam.

27.05.2018 00:00
Speváčka Kylie Minogue oslávi v roku 2018... Foto: ,
Speváčka Kylie Minogue oslávi v roku 2018 okrúhle päťdesiate narodeniny.
debata

Do sveta šoubiznisu nakukla už ako školáčka, keď sa objavila v niekoľkých televíznych úlohách. Do čela hudobných hitparád potom prenikla koncom 80. rokov s hitmi Locomotion a I Should Be So Lucky. Jej kariére neublížila ani nútená prestávka kvôli chorobe a tento rok v apríli vydala svoju štrnástu štúdiovú platňu s názvom Golden.

Rok 1985: Speváčka Kylie Minogue a jej kolega...
Speváčka a herečka Kylie Minogue na zábere z...
+18Speváčka Kylie Minogue na zábere z roku 1994 z...

Drobná, len 152 centimetrov vysoká Austrálčanka, do šoubiznisu naskočila už ako osemnásťročná v nekonečnom televíznom seriáli Susedia. Jej prvý hit, pesnička Locomotion, sa v lete 1987 vyšplhala až na samý vrchol austrálskej hitparády, o niekoľko mesiacov neskôr ju napodobnila pieseň I Should Be So Lucky, druhý singel z debutového albumu Kylie. Vďaka začínajúcej MTV sa z Kylie rýchlo stala svetová hviezda. Do konca 80. rokov vydala tri albumy, podľa kritikov plné kolotočiarskych melódií – a potom sa vytratila.

Začiatkom nasledujúcej dekády zásobovala Kylie médiá hlavne milostnými aférami, napríklad vzťahom s frontmanom skupiny INXS Michaelom Hutchenceom, ktorý neskôr tragicky zomrel. Pre mladú hviezdičku to vraj „nebol len sex“, Hutchence zase vtipkoval, že jeho najväčším hobby bolo „pokaziť Kylie“. Aj keď ona sama na seba neskôr prezradila, že radosti sexu objavila už v 13 rokoch. Otázkou ale je, čo je na tom pravdy. Kylie totiž s obľubou provokuje – či už výrokmi, kostýmami alebo napríklad videoklipmi.

Speváčka a herečka Kylie Minogue na zábere z... Foto: SITA/AP, Profimedia
Speváčka Kylie Minogue na zábere z roku 1987. Speváčka a herečka Kylie Minogue na zábere z roku 1987.

V roku 1995 sa pripomenula duetom s krajanom Nickom Caveom, po temnej balade Where the Wild Roses Grow o dievčati, ktorej rozbije milenec hlavu kameňom, ale nastala ďalšia prestávka. Skutočný návrat medzi superhviezdy prišiel až na prelome storočí s albumami Light Years (2000) a Fever (2001). Na týchto doskách sa Kylie vrátila k tomu, s čím mala úspech skôr. Pesničky od majstrov popu sa ukázali byť spolu s jej sexy prejavom tým pravým.

Jej kariére neublížila potom ani nútená prestávka kvôli chorobe, jej boj proti rakovine prsníka sa stal navyše vecou verejnou. Kylie, ktorá v roku 2008 dostala Rád britského impéria, je dodnes jednou z hlavných tvárí kampaní proti tejto chorobe, ktorú síce prekonala, ale nie bez následkov. Kvôli liečbe nemohla realizovať sen o vlastnom dieťati.

Jej zatiaľ posledný album Golden, ktorý vyšiel tento rok v apríli, vznikal prevažne v Nashville a predstavuje odvážnu zmes country s tanečným popom.

Len v súkromnom živote Kylie zatiaľ príliš šťastie nemá. V roku 2007 ju po niekoľkoročnej známosti opustil francúzsky herec Olivier Martinez, ktorý speváčku pritom podporoval aj počas choroby – a práve s ním pritom vraj chcela mať potomkov.

Jej ďalší vzťah, so španielskym manekýnom Andrésom Velencosom, sa rozpadol pred piatimi rokmi a vlani vo februári speváčka ukončila známosť s britským hercom Joshuom Sasseom.

Kylie Minogue a jej zatiaľ posledná vážna... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Kylie Minogue a Joshua Sasse Kylie Minogue a jej zatiaľ posledná vážna známosť Joshua Sasse na archívnom zábere z roku 2016.
debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kariéra #hudba #rakovina #súkromie #úspech #jubileum #Kylie Minogue #ako sa menila #jubileá hviezd

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...