Barbra Streisand rozhnevala verejnosť: Dôvod sú jej slová o zneužívaní detí!

Americká speváčka Barbra Streisand čelí ostrej kritike za svoje výroky na adresu dvoch mužov, ktorí v novom dokumentárnom filme Leaving Neverland tvrdia, že ich v detstve sexuálne zneužíval kráľ popu Michael Jackson.

24.03.2019 08:26
Barbra Streisand Foto: ,
Speváčka a herečka Barbra Streisand si prevzala Chaplinovu cenu za výnimočné životné dielo.
debata (2)

Streisand v rozhovore pre britský denník The Times uviedla, že mužom absolútne verí, že boli zneužití Jacksonom, doplnila však, že ich to ale „nezabilo“ a boli „nadšení“ z možnosti tráviť so spevákom čas. Speváčka tiež šokovala výrokom, že Jacksonove „sexuálne potreby boli jeho sexuálne potreby“. Informovala o tom agentúra AP.

Dokument, ktorý v Spojených štátoch odvysielala televízia HBO, dáva priestor Wadovi Robsonovi a Jamesovi Safechuckovi, ktorí vo veku siedmich a ôsmich rokov trávili s Jacksonom čas na jeho kalifornskom ranči Neverland. Obaja popisujú, ako im dával drahé dary za to, že ich mohol sexuálne zneužívať. Jeden z mužov napríklad rozpráva, ako mu Jackson dával piť alkohol, púšťal porno a masturboval pred ním. Po americkej premiére snímky sa k Jacksonovi začali obracať chrbtom rozhlasové stanice, špeciálne v anglicky hovoriacich krajinách.

Vo vyhlásení pre AP Streisand uviedla: „Aby bolo úplne jasné, neexistuje žiadna situácia či okolnosti, pri ktorých je v poriadku, aby ktokoľvek zneužíval nevinné deti. Bolo bolestivé počuť príbehy, ktoré títo dvaja mladí muži zažili, a súcitím s nimi.“ Následne speváčka nepriamo kritizovala rodičov chlapcov. „Najdôležitejšou rolou rodičov je chrániť svoje deti. Je jasné, že rodičia týchto dvoch mladých mužov sa stali obeťami a boli zvedení slávou a fantáziou“.

Kvôli dokumentu zažalovali nedávno HBO správcovia Jacksonovej pozostalosti. Film podľa nich porušuje zmluvu HBO s organizátormi Jacksonových koncertov zo začiatku 90. rokov, v ktorej sa televízna spoločnosť zaviazala, že nikdy nebude speváka kompromitovať. Žaloba odhaduje spôsobenú škodu na viac ako 100 miliónov dolárov (vyše 2,2 miliardy korún).

Jackson bol prvýkrát obžalovaný zo sexuálneho zneužívania trinásťročného chlapca v roku 1993. Podozrenie sa síce nepreukázalo, ale spevák sa napriek tomu s rodinou chlapca dohodol na mimosúdnom vyrovnaní. Tým prišiel nielen o časť svojho vtedy ešte rozsiahleho majetku, ale aj o starostlivo budovaný imidž ochrancu slabých a utláčaných, ktorý dušou stále zostáva dieťaťom.

V novembri 2003 bol na Jacksona kvôli zneužívaniu detí vydaný ďalší zatykač, ale súd hudobníka v roku 2005 oslobodil. Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles po predávkovaní sedatívami.

Za podiel na smrti Jacksona, ktorý sa vtedy pripravoval na návrat na pódiá a chystal sériu koncertov pod názvom This Is It, bol na štyri roky väzenia odsúdený jeho osobný lekár Conrad Murray. Americký súd počínanie lekára označil za neúmyselné zabitie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jackson #zneužívanie #kritika #rodičia #Barbra Streisand #dokument #sexuálne obťažovanie #výrok #Wade Robson

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...