Boháčka sa priznala k účasti v spolku, ktorý zo žien robil sexuálne otrokyne

Dcéra kanadsko-amerického miliardára Edgara Bronfmana sa priznala k svojej úlohe v tajnom spolku, ktorý sexuálne zneužíval ženy.

22.04.2019 14:00
Clare Bronfman, členka organizácia NXIVM a... Foto: ,
Clare Bronfman, členka organizácia NXIVM a americká dedička milionového majetku odchádza zo súdu.
debata (10)

Clare Bronfman, 40-ročná dedička spoločnosti Seagram podnikajúcej v zábavnom priemysle a nápojoch, čelí obvineniu, že použila vyše 100 miliónov dolárov, aby financovala spoločnosť nazvanú Nxivm. Informovala o tom britská BBC. Ďalšou obvinenou v kauze je aj americká herečka Allison Mack.

Bronfman vyjadrila v piatok pred súdom v newyorskom Brooklyne „úprimnú ľútosť“ nad svojimi činmi. „Chcela som robiť dobro a pomáhať ľuďom. Ale urobila som chyby,“ uviedla. Americká dedička okrem iného priznala, že vedome poskytla útočisko žene, ktorá sa dostala do USA na falošné pracovné vízum. Táto žena potom pracovala pre ňu aj práve pre organizáciu Nxivm.

V súvislosti s prípadom bolo celkovo obvinených šesť osôb. Už v máji by mal začať súd s hlavným vodcom tajného spolku Keithom Ranierim. Bronfman by si mala vypočuť verdikt 25. júla. Mohlo by jej teoreticky hroziť až 25 rokov väzenia, najpravdepodob­nejšie ale dostane len niečo vyše dvoch rokov, poznamenala BBC. Súhlasila tiež so zaplatením pokuty šesť miliónov dolárov.

Keith Ranieri vytvoril spoločnosť, do ktorej pod zámienkou sebazdokonaľovacích cvičení lákal ženy. Cvičenia však podľa vyšetrovateľov spočívali predovšetkým v sexuálnych stykoch s Ranierom, ktorý bol jediným mužom v spolku.

Novoprichádzajúce ženy boli titulované „otrokyňa“, zatiaľ čo tie, ktoré priviedli ďalšiu ženu, získali titul „pani“. Ženy boli tiež na svojom tele „kalibrované“ nápisom s Ranierovými iniciálmi.

Keith Ranieri bol zadržaný vlani v Mexiku a teraz vo väzbe čaká na súd. Všetky obvinenia odmieta. Jeho obhajcovia tvrdia, že sa nedopúšťal žiadneho zneužívania detí a že všetky ženy s ním mali sexuálny styk dobrovoľne.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #zneužívanie #sekta #Allison Mack #Clare Bronfman #Keith Ranieri

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...