Je rozhodnuté! Harry a Meghan prišli o titul kráľovská výsosť aj o peniaze

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudú disponovať titulom kráľovská výsosť, nebudú plniť pracovné povinnosti plynúce z príslušnosti ku kráľovskej rodine a nebudú platení z verejných prostriedkov.

18.01.2020 20:20
kráľovná alžbeta harry meghan Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. a princ Harry s manželkou Meghan na snímke z 10. júla 2018.
debata (49)

V oficiálnom vyhlásení to v sobotu večer uviedol Buckinghamský palác. Vnuk kráľovnej Alžbety II. spôsobil začiatkom januára značný rozruch zverejnením svojho zámeru opustiť pozíciu jedného z popredných predstaviteľov monarchie v záujme väčšieho súkromia svojej rodiny. Panovníčka uviedla, že Harry a jeho blízki budú však naďalej „milovanými členov rodiny“.

Harrymu a Meghan zostanú tituly vojvodu a vojvodkyne z Sussexu, nebudú však oslovovaní ako „ich kráľovská výsosť“. Z dohody s kráľovnou vyplýva okrem iného aj to, že princ a jeho manželka už nebudú získavať žiadne financie z verejných zdrojov a že štátnej pokladni vrátia prostriedky vo výške 2,4 milióna libier, ktoré minuli na renováciu svojho britského sídla v grófstve Berkshire blízkosti Windsorského hradu.

„Som rada, že po niekoľkých mesiacoch rozhovorov a nedávnych diskusiách sme spoločne našli pre môjho vnuka a jeho rodinu konštruktívnu cestu vpred. Harry, Meghan a Archie budú vždy milovanými členmi mojej rodiny,“ uviedla kráľovná vo svojom vyhlásení. Nový model fungovania Harryho rodiny má platiť od jari tohto roku.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...