Vyše 90 dní bojoval s koronavírusom! 41-ročný herec Cordero chorobe podľahol

Smutná správa prišla počas víkendu spoza veľkej mláky. Po dlhom boji s vírusom covid-19 umrel americký herec Nick Cordero, ktorý bol hviezdou scény na Broadway. Vírusu podľahol vo veku 41 rokov po 95 dňoch hospitalizácie.

06.07.2020 06:37
Herec Nick Cordero na archívnom zábere z... Foto: ,
Herec Nick Cordero na archívnom zábere z premiéry predstavenia Bullets Over Broadway.
debata (80)

Corderov prípad bol v USA výrazne medializovaný. Ako jedno z mála známych mien amerického šoubiznisu totiž neprebiehal jeho boj s koronavírusom vôbec ľahko. Herca hospitalizovali s ochorením ešte v marci a napriek tomu, že jeho telo už koncom júna vykazovalo negatívny test na vírus covid-19, následky choroby boli mimoriadne ťažké.

Koncom minulého mesiaca jeho manželka Amanda Kloots, ktorá pravidelne informovala o hercovom stave, uviedla, že bude potrebovať transplantáciu pľúc. Ešte predtým prišiel Cordero aj o jednu z dolných končatín, ktorú mu museli amputovať pre upchatie ciev. V boji s chorobou herec masívne stratil na váhe a jeho stav bol mimoriadne vážny počas celej hospitalizácie. Presná príčina smrti zatiaľ nebola oficiálne určená, v nasledujúcich dňoch bude nemocnica informovať o výsledkoch pitvy.

Herec Nick Cordero a jeho manželka Amanda... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Nick Cordero a jeho manželka Amanda Kloots Herec Nick Cordero a jeho manželka Amanda Kloots na archívnom zábere z roku 2017.

„Boh má v nebi ďalšieho anjela. Môj drahý manžel nás opustil dnes ráno,“ napísala ešte v nedeľu Amanda Kloots na Instagrame. „Obklopovala ho láska jeho rodiny, spev a modlitby, ktoré mu nežne zneli do uší. Moje srdce je zničené a nedokážem si predstaviť život bez neho,“ komentovala vo vyhlásení na Instagrame.

„Nick bol skutočne jasným svetlom na tomto svete. Bol pre každého priateľom, miloval ľudí počúvať, pomáhať im a zhovárať sa s nimi. Bol výnimočný herec a hudobník. Miloval svoju rodinu a špeciálne miloval rolu otca a manžela. Elvisovi aj mne bude chýbať vo všetkom, čo sme spolu robili, každý deň,“ uviedla pre médiá vo vyhlásení Amanda Kloots, ktorá mala so 41-ročným Corderom syna Elvisa.

Na Cordera spomínajú aj mnohí kolegovia, ktorých správa o jeho smrti zarmútila. Svoje kondolencie cez sociálne siete vyjadril napríklad herec Zach Braff či herečka a speváčka Hilary Duff.

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #úmrtie #koronavírus #Nick Cordero

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...