Juraj Jakubisko s novým srdcom zamieril domov

Režisér Juraj Jakubisko v utorok s novým srdcom opustil Pražský Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny. Necelých sedem týždňov po transplantácii si ho jeho manželka, herečka a producentka Deana Jakubisková Horváthová, odviezla domov.

27.06.2012 13:48
Juraj Jakubisko Foto:
Režisér Juraj Jakubisko.
debata

„Mám radosť, už som sa na domov veľmi tešil,“ citovala známeho filmára webová stránka www.cas.sk. S profesorom Janom Pirkom, ktorý operáciu v máji vykonal, sa 74-ročný Jakubisko nemohol rozlúčiť.

„Bol som na sále,“ povedal českému Blesku kardiológ. „Ale teší ma, že všetko dobre dopadlo a celý kolektív kardiocentra odviedol dobrú prácu,“ dodal Pirk. S Jakubiskom sa ešte uvidí pri niektorých kontrolách.

Režisérova manželka prezradila, že jej muž v nemocnici pracoval. „Celé dni a týždne si maľoval scény a písal poznámky k scenáru pre Slovanskú epopej. Na nemocničnej chodbe ho nikdy nikto nestretol, bol stále u seba na izbe a pracoval,“ dodala Jakubisková.

Režiséra snímok Tisícročná včela (1983), Perinbaba (1985), Sedím na konári a je mi dobre (1989) či Bathory (2008) bol zrejme najstarším človekom, ktorému v Česku transplantova­li srdce.

debata chyba

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...