Tamara Heribanová napísala knihu v mene lásky

Tamara Heribanová nasledovala v písaní svoju mamu Alenu a otca, spisovateľa Jozefa Heribana. Po debute Predavačky bublín a útlej Bola to len láska, prišla na rad detská kniha s názvom Misia Eva, prísne tajné.

07.11.2012 05:50
Misia Eva, prísne tajné Foto:
Heribanovej knihu Misia Eva, prísne tajné, pokrstili Martin Pyco Rausch a Táňa Pauhofová srdiečkami.
debata

V pondelok knihu z vydavateľstva Ikar pokrstil v bratislavskej reštaurácii Schoppa. Krstnými rodičmi sa stal moderátor Martin Pyco Rausch a herečka Táňa Pauhofová. Krstilo sa srdiečkami. „Knižka je najmä o láske, je to misia v mene lásky. Ale tiež o odvahe, o tom, že keď niečo veľmi chceme a na tom sne aj pracujeme, nič nám nestojí v ceste. Preto srdiečka,“ zdôvodnila autorka knihy.

Táňa Pauhofová knihu, ktorá je podľa jej slov pekná zvnútra aj zvonka, vyprevadila do sveta prianím, aby si ju pod vianočným stromčekom našli všetky deti na Slovensku. Pyco dodal, aby sme sa vďaka nej dokázali aspoň na chvíľu opäť preniesť do sveta, v ktorom sme kedysi žili.

Kniha, ktorá má aj elektronickú verziu s unikátnou aplikáciou, vďaka ktorej sa deti stanú súčasťou príbehu, ilustrovala Petra Hilbert. „Bolo mi do plaču, keď som videla Petrine citlivé obrázky v jej autorskej knihe Balada o srdci. Oslovila som ju, či by neilustrovala aj moju,“ vysvetlila Heribanová.

Krst knihy Tamary Heribanovej

Krst knihy Tamary Heribanovej Misia Eva, prísne tajné

Fotogaléria
Tamara Heribanová so svojou knihou Misia Eva,...
Knihu pokrstil moderátor Martin Pyco Rausch.
+2Knihu pokrstil moderátor Martin Pyco Rausch a...

Misia Eva, prísne tajné je kniha určená všetkým deťom, ktoré rady čítajú a hľadajú cestu k sebe, k rodičom a k všetkým ostatným, koho majú okolo seba. Vyzerá ako tajný zápisník a písaná je rukou. Sú v nej miesta, na ktorých budú deti cítiť, že sú súčasťou niečoho tajného. Ide predsa o tajnú misiu. „Nemala by sa dostať do nesprávnych rúk,“ dodala s úsmevom autorka Tamara Heribanová, ktorá knižku začala písať pred dvoma rokmi, len niekoľko týždňov po svojom debute.

„Písať som začala na balkóne, no neverila som, že z toho vznikne kniha,“ spomína. Svoj výtvor dala čoskoro prečítať svojim blízkym a pochopila, že nepatrí len niekam „do šuflíka“. Dnes je na svete a mala by si nájsť čitateľov, ktorí si ju prečítajú už sami. Heribanová vraví, že sa písala „sama od seba“.

„Milujem deti, mne sa ani nechce baviť s dospelákmi. Aj moja celkom prvá práca súvisela s deťmi. Bola som animátorka na Rhodose, v miniklube so 120 deťmi. Už vtedy som si lámala hlavu nad tým, aké hry by ich zabavili,“ povedala Tamara. O tom, že sa kniha podarila, svedčia podľa nej až pozitívne detské ohlasy. A nebolo ich málo.

debata chyba

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...