O tom, že stretla princa nevedela, ale potom... toto všetko spravila princezná Mary po zoznámení s Frederikom. Absolútna premena za tisíce...

Keď sa prvýkrát stretli, nemala poňatie o tom, že s ňou flirtuje dánsky princ a potomok jednej z najstarších monarchií na svete. Mary Donaldson, dnešná princezná Mary a budúca dánska kráľovná, sa však veľmi rýchlo chopila šance na to, aby si poistila svoje vyhliadky na kráľovskom dvore.

10.01.2024 00:00
Dánsky korunný princ a budúci kráľ Frederik a... Foto: ,
Dánsky korunný princ a budúci kráľ Frederik a jeho manželka, korunná princezná a budúca kráľovná Mary na zábere zo 4. januára tohto roka.
debata

Ako uviedol portál ABC.net.au s odvolaním sa na koučku a motivátorku Teresu Page, dnešná princezná Mary len pár mesiacov po zoznámení s princom Frederikom v roku 2000 vyhľadala profesionálov za účelom svojej „premeny“.

Princezná Mary Čítajte viac Bol rok 2000 a krásna Austrálčanka Mary sa v pube zoznámila s turistom z Európy: Vieš, kto to je?, pýtal sa jej kamarát. Nevedela

V prenesenom slova zmysle išlo o akýsi prerod v duchu slávneho muzikálu My Fair Lady. Niežeby teda Mary Donaldson pochádzala z najchudobnejších vrstiev a hovorila nespisovnou slangovou rečou ako postava Audrey Hepburnovej v slávnom filme… ak sa však chcela stať súčasťou kráľovskej rodiny, zmena bola nutná, domnievajú sa mnohí odborníci na kráľovské pomery a etiketu.

Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary...
Dánska kráľovná Margrethe na zábere z...
+7Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary...

Mary Donaldson podľa Teresy Pageovej v tom čase zaplatila nemalý poplatok za účasť na osemtýždňovom kurze v štúdiu Darlinghurst. Ako píše portál, budúca dánska princezná (a o pár dní aj kráľovná) „každý deň strávila hodiny učením sa fotografického pózovania, zapamätania si scenára, techník rozhovorov, prezentácií na pódiu a ďalších zručností“.

zväčšiť Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a... Foto: Profimedia
Princezná Mary Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a princ Frederik v roku 2003, keď ohlásili zasnúbenie.

Jednotlivé aktivity pritom prispôsobili aj tomu, čo sa očakáva od členky kráľovskej rodiny. Mary Donaldson sa učila aj také maličkosti, ako správne do miestnosti vôjsť alebo ako sa prihovárať ľuďom.

Dánsky korunný princ Frederik a korunná princezná Mary Čítajte viac Drsné hádky s mladším synom, údajná nevera korunného princa... bol to ťažký rok. Obetovala dánska kráľovná korunu, aby zachránila situáciu?

„Všetky tieto zručnosti vyžadujú najvyššiu sebadôveru a dajú sa naučiť taka, aby výsledok pôsobil veľmi sebavedomo a zároveň prirodzene. Je to založené na veľmi hlbokom a vnímavom posune vo vašej energii, vo vašom štýle, v držaní tela, vo vašom pohybe, vo vašej sebadôvere vo vašom prejave, všetky tieto dimenzie sú neviditeľnejšie než bežný šatník a farby, ktoré sú povrchnejšie," komentovala pre ABC.net.au Teresa Page.

zväčšiť Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary... Foto: SITA/AP, Mikkel Berg Pedersen
Denmark Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary Korunný princ Frederik a korunná princezná Mary počas príchodu na vianočnú bohoslužbu na prvý sviatok vianočný.

Premena niekdajšej agenty s nehnuteľnosťami, ktorá sa narodila v Tasmánii, sa však vyplatila. Mary, po bezmála dvadsiatich rokoch manželstva s korunným princom Frederikom patrí medzi najelegantnejšie a najdistingvova­nejšie členky európskych monarchií. Veľmi často ju porovnávajú aj s princeznou Kate alebo španielskou kráľovnou Letiziou. Ani jedna z týchto dám nepochádza z urodzených pomerov a predpokladá sa, že všetky absolvovali podobnú prípravu. Žiadna z nich to však nikdy nekomentovala.

Princezná Mary v roku 2004 ako nevesta.
Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a...
+14Princezná Mary (ešte ako Mary Donaldson) a...

14. januára sa dánsky princ Frederik stane kráľom Dánska a jeho manželka súčasne získa titul dánskej kráľovnej. Stane sa tak vôbec prvýkrát v histórii, čo si kráľovský titul osvojí pôvodom austrálska občianka. Hoci v dánskej kráľovskej rodine sa pred pár mesiacmi špekulovalo aj o výraznej kríze a dokonca potenciálnej nevere, korunovácia a nové povinnosti dvojice zvrátia situáciu asi smerom k povinnostiam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #zmena #Kráľovná #kouč #dánska princezná Mary #prerod

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...