Ako jedna z členiek Spice Girls pobláznila svet! Mel C oslavuje 50

Britská speváčka Melanie Chisholm, ktorá sa narodila 12. januára 1974, sa preslávila v 90. rokoch minulého storočia ako členka popovej dievčenskej skupiny Spice Girls.

12.01.2024 00:00
Mel C (Melanie Chisholm) Foto:
Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2023.
debata

Pekná tmavovláska v nej mala imidž „tej športovej“, fanúšikovia ju okrem skráteného mena Mel C poznali tiež ako Sporty Spice. Po rozpade kapely sa Chisholmová dokázala uplatniť aj na sólovej dráhe, nechýbala ale ani na občasných návratoch Spice Girls na pódiá.

zväčšiť Skupina Spice Girls v roku 1998. Foto: SHUTTERSTOCK
spice girls Skupina Spice Girls v roku 1998.

Narodila sa vo Whistone na predmestí Liverpoolu a po absolvovaní školy zameranej na spev a tanec uspela v konkurze do skupiny Spice Girls, ktorá sa vtedy volala Touch. Medzinárodnú popularitu pätici dievčat zabezpečila už ich prvá platňa Spice z roku 1996, ktorú uviedol v júni 1996 debutový singel Wannabe.

Skupina vydala tri štúdiové albumy a po rozpade kapely v roku 2000 sa jej členky pokúšali o sólové kariéry, niekoľkokrát vystúpili aj spoločne. Mel C začala sólovo spievať už v roku 1998 duetom s kanadským spevákom Bryanom Adamsom When You're Gone. Debutový album Northern Star vydala o rok neskôr, ďalšie platne prišli po rozpade Spice Girls. Okrem toho sa fanúšička futbalového klubu LIVERPOOL F.C. a amatérska triatlonistka venuje aj divadlu.

zväčšiť Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2023. Foto: Profimedia
Mel C (Melanie Chisholm) Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2023.

Jej životom prešlo niekoľko mužov, zo vzťahu so stavebným podnikateľom Thomasom Starrom má takmer pätnásťročnú dcéru, Chisholmová pritom mala potomka ako posledná zo Spice Girls.

Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2023.
Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2023.
+5Mel C (Melanie Chisholm) v roku 2007.
debata chyba
Viac na túto tému: #Melanie Chisholm #Mel C

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....