OBRAZOM: Koruny a suveníry všade, kam sa pozriete! Kodaň žije abdikáciou kráľovnej Margaréty II.

Hlavné mesto Dánska v nedeľu žije abdikáciou kráľovnej, do ulíc vyšli tisíce ľudí aj s "korunami" na hlavách. Pozrite si atmosféru v Kodani.

14.01.2024 15:25
Dánsko Foto: ,
Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala, kráľom sa stal jej syn Frederik. Ulice Kodane zaplavili tisíce ľudí, mnohí sa vyzdobili korunami, v rukách držali dánske vlajky. Vo výkladoch svietili portréty členov kráľovskej rodiny aj množstvo suvenírov.
debata

Dánska kráľovná Margaréta II. po 52 rokoch v nedeľu abdikovala a odovzdala trón svojmu najstaršiemu synovi, korunnému princovi Frederikovi. Tisíce ľudí sa v nedeľu zhromaždili v centre Kodane, aby boli svedkami historického okamihu abdikácie kráľovnej v jednej z najstarších monarchií na svete. Ulice mesta sa od rána zapĺňali množstvom ľudí s korunami na hlavách, ktorí prišli pozdraviť Margarétu II., jej syna Frederika či jeho manželku Mary. Vo výkladoch obchodov svietili portréty členov kráľovskej rodiny, atmosféru v uliciach hlavného mesta Dánska si pozrite v našej galérii.

Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...
Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...
+13Kráľovná Margaréta II. v nedeľu abdikovala,...

Margaréta II. odišla v kočiari zo svojej rezidencie podpísať abdikáciu do bývalého kráľovského paláca Christiansborg, ktorý dnes slúži ako sídlo parlamentu i vlády. V limuzíne na toto miesto smerovali aj Frederik a jeho manželka Mary, ktorá pochádza z Austrálie a bude nosiť titul kráľovná. Titul korunného princa a dediča trónu prešiel na najstaršieho syna Frederika a Mary, 18-ročného Christiana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #abdikácia #kráľovná Margaréta II.

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...