Arnolda Schwarzeneggera zadržali na mníchovskom letisku. Slávny herec zostal znechutený, tu je dôvod

Podľa nemeckého Bildu bol Schwarzenegger v stredu zadržiavaný zhruba tri hodiny po tom, čo o 13:45 pristálo na mníchovskom letisku lietadlo z Los Angeles.

18.01.2024 08:22
Arnold Schwarzenegger Foto: ,
Arnold Schwarzenegger na snímke z októbra.
debata (37)

Americký herec a bývalý politik rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger bol v stredu zadržaný na mníchovskom letisku, nenahlásil totiž na preclenie luxusné hodinky. Informovala o tom agentúra DPA, zadržanie popoludní potvrdil hovorca mníchovského colného úradu.

Arnold Schwarzenegger a Heather Milligan Čítajte viac Slávny Schwarzenegger to často nerobí! Rozhovoril sa o svojej partnerke, prezradil, ako sa ich vzťah začal

„Sedí u nás, to je pravda,“ povedal hovorca Colného úradu. Proti 76-ročnému hercovi, ktorý sa najviac preslávil úlohou Terminátora, bolo začaté konanie kvôli daňovému deliktu. Na prípad upozornil nemecký bulvárny denník , ktorý napísal, že „Arnie“ bol medzitým okolo 16:45 opäť prepustený.

Arnold Schwarzenegger 75

Pozrite si fotky známeho akčného hrdinu zo súkromia aj z filmu a politiky.

Fotogaléria
Záber z 20. mája 1977: Herec a kulturista...
Na archívnej snímke z 25. apríla 1986...
+20Arnold Schwarzenegger v životnej úlohe...

Podľa Bildu bol Schwarzenegger zadržiavaný zhruba tri hodiny po tom, čo o 13:45 pristálo na mníchovskom letisku lietadlo z Los Angeles. Server denníka Bild tiež zverejnil fotografiu hollywoodskej hviezdy s dvoma colníkmi. Podľa colného úradu Schwarzenegger nenahlásil drahé luxusné hodinky, ktoré mali zostať v EÚ. „Ak tovar zostáva v EÚ, musí sa zdaniť a precliť,“ povedal hovorca colníkov. „To platí pre každého,“ dodal.

Schwarzenegger bol podľa Bildu na ceste do rakúskeho Kitzbühelu, a to kvôli štvrtkovej charitatívnej aukcii v rámci Svetového klimatického summitu. Herec chce neskôr navštíviť aj lyžiarske preteky na slávnom Hahnenkamme.

Hodnotu hodiniek švajčiarskej luxusnej značky Audemars Piguet odhaduje sám Schwarzenegger na 20 000 eur. Firma ich vyrobila špeciálne pre neho. Bild zistil, že úrady hodnotu odhadli na 26 000 eur a majiteľovi vymerali pokutu 35 000 eur.

Arnold Schwarzenegger Terminátor Čítajte viac Terminátora nemal hrať Schwarzenegger. Herec v novom dokumente prezradil, koho nahradil

Podľa informácií Bildu colníci Schwarzeneggera vyzvali na otvorenie tašiek. Išlo údajne o kontrolu bez konkrétneho popudu a bez podozrenia. Nasledoval dôkladný výsluch, pri ktorom sa colníci slávneho cestujúceho pýtali aj na veľmi osobné veci, vrátane toho, aká je výška jeho majetku. Herec podľa Bildu do prípadu zapojil svojich právnikov.

„Arnie“ bol ochotný požadovanú sumu uhradiť svojou kreditnou kartou. To mu však nebolo umožnené, hoci má nastavený neobmedzený limit, pokračuje Bild. Polovica colných poplatkov totiž musí byť v Nemecku zaplatená v hotovosti. Lenže 17 500 eur pri sebe Schwarzenegger práve nemal.

Schwarzeneggera nakoniec jeden z colníkov sprevádzal do banky. Jeho partnerka Heather Milligan, ktorá ho na ceste z Los Angeles do Kitzbühelu sprevádza, s nimi ísť nesmela.

zväčšiť Arnold Schwarzenegger a Heather Milligan. Foto: Profimedia
Arnold Schwarzenegger a Heather Milligan Arnold Schwarzenegger a Heather Milligan.

„To je problém, ktorým je Nemecko nakazené. Pre stromy tu nevidia les,“ povedal slávny Terminátor Bildu. Colníkom vraj vysvetľoval, že hodinky majú byť vydražené v dobročinnej aukcii, ale nepomohlo to.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #clo #hodinky #Arnold Schwarzenegger

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...