Pre Lauru Longauerovú sú Vianoce najkrajšou časťou roka

Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová, ktorá sa len pred niekoľkými dňami vrátila zo svetovej súťaže Miss World v Londýne, plánuje vianočné sviatky stráviť doma v Detve.

25.12.2014 07:00
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová Foto: ,
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová.
debata

„Tohtoročné Vianoce tak isto ako všetky predošlé, trávim spolu so svojou rodinou doma v Detve. Nikde inde si ich predstaviť neviem, pretože tento čas mi vždy pripomenie detstvo a veľmi sa teším na spoločné pozeranie rozprávok, varenie, pečenie a relaxovanie,“ prezradila.

Ako ďalej uviedla, rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavali. „Myslím si, že máme tradičný slovenský Štedrý večer. Od rána vyvárame kapustnicu, zemiakový šalát s rybou, opekance, pripravujeme stôl. Čo robím veľmi rada, je ukladanie ovocia, oplátok a hlavne darčekov pod stromček. Pred večerou si umyjeme ruky v nádobe, kde sme vhodili mincu a ideme k stolu. Pomodlíme sa, požehnáme svätenou vodou a ideme jesť," pokračovala v rozprávaní Longauerová.

„Počas jedla neodchádzame od stola a po večeri rozkrojíme jablko a spolu s bratom sa doslova vrhneme na darčeky – to nám zostalo od detstva. Potom pozeráme spoločne slovenskú klasiku, Popolušku, a večer ideme na polnočnú omšu,“ opísala Longauerová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Štedrý deň #Laura Longauerová

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...