Novou Miss Slovensko je Lujza Straková, titul jej udelili aj diváci

Ženská krása hrala prím v piatkový večer na veľkolepom pódiu v bratislavskej Inchebe. Titul jubilejného, 20. ročníka súťaže Miss Slovensko získala Lujza Straková z Banskej Bystrice.

24.04.2015 22:34 , aktualizované: 25.04.2015 09:22
debata (23)
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková. Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková. Miss Slovensko 2015 Lujza Straková.

Nová víťazka, ktorá bola vôbec najvyššou účastníčkou súťaže, je študentkou andragogiky na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a ovláda angličtinu aj ruštinu. Medzi jej hobby patria ľudové tance, šport, čítanie kníh a nedávno si splnila jeden zo svojich snov – otvorila vlastný kozmetický salón.

Straková pritom neodchádzala domov len s najvyšším titulom, ale aj šerpou a cenami pre Miss Sympatia, za ktorú si zvolili televízni diváci. Prvou vicemiss sa stala (a na druhom mieste skončila) Barbora Bakošová, na tretej priečke skončila Petra Denková z Uhorského.

Sprava: Druhá vicemiss Petra Denková, Miss...
MISS Slovensko 2015 Lujza Straková počas...
+38Finalistky MISS Slovensko 2015 s dizajnérmi...

Slávnostný galavečer sa niesol v podobnej nálade ako posledné dva ročníky. Dominantou boli módne prehliadky, v ktorých sa dvanástka finalistiek prezentovala predovšetkým v modelkovskej úlohe. Diváci dostali všehochuť – popri temnom no zároveň rozmarnom Marcelovi Holubcovi, minimalisticky čistom a elegantnom Michalovi Kováčikovi či romantickej Jane Jurčenko aj plejádu princeznovských kúskov s dotykom gýču od WTF či plavkové defilé.

zväčšiť Sprava: Prvá vicemiss Barbora Bakošová z... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Sprava: Prvá vicemiss Barbora Bakošová z Bratislavy, Miss Slovensko 2015 Lujza Straková z Banskej Bystrice a druhá vicemiss Petra Denková z Uhorského. Sprava: Prvá vicemiss Barbora Bakošová z Bratislavy, Miss Slovensko 2015 Lujza Straková z Banskej Bystrice a druhá vicemiss Petra Denková z Uhorského.

Finalistky sa však nevyhli ani rozhovoru s moderátorom večera Janom Krausom. Absolvovali ho v šatách z dielne značky NuPPL. Známy moderátor si posadil jednotlivé trojice na vínový gauč, dobre známy z jeho vlastnej talk-šou, ale namiesto spovedania skôr mámil od dievčat len základné informácie, či sa snažil o humorné vsuvky. Nechýbala ani promenáda v plavkách. Tie sa napokon ako jediné stali módnymi kúskami zahraničnej značky. Styling s nimi pre dievčatá však pripravila ďalšia domáca návrhárka Veronika Lokajíčková.

Dvadsiate výročie súťaže krásy sa pretavilo do spomienok na predchádzajúce ročníky. Nechýbali ani jednotlivé víťazky uplynulých rokov. Pred divákmi v bratislavskej Inchebe, ale aj na obrazovke TV JOJ vystúpili tanečníci z The Pastels, alebo speváčka Mária Čírová, ktorá stojí za titulnou skladbou k seriálu Divoké kone. Do sály prišla na živom koni a na playback zanôtila populárny popevok.

Víťazka súťaže Miss Slovensko 2015 Lujza... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Lujza Straková Víťazka súťaže Miss Slovensko 2015 Lujza Straková v plavkách.

Novinkou 20. ročníka Miss Slovensko bolo zloženie poroty, ktorá mala dve časti. Tú prvú tvorili známe tváre – herec a humorista Milan Lasica, speváci Peter Nagy a Jozef „Pepa“ Vojtek, šéfredaktorka časopisu Eva Katarína Patvarošová, generálny riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega, dizajnér Boris Hanečka a Thierry Favre z UEFA. Predsedníčkou poroty bola riaditeľka súťaže a Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková. V druhej časti poroty sa stretlo 19 predchádzajúcich víťaziek a finalistiek súťaže ženskej krásy.

 Laura Hajdušíková z Komárna.
Barbora Bokošová z Bratislavy.
+9Adriana Hodossyová z Bratislavy.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #finále #Miss #Miss Slovensko 2015 #Lujza Straková

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...