Miss Slovensko 2015 Lujza Straková: Víťazstvo nie je všetko

Nová slovenská kráľovná krásy Lujza Straková má len dvadsať rokov, ale už bohaté skúsenosti z modelingu. Jej priamočiare a skutočne vyzreté vystupovanie dáva tušiť, že porota v piatok večer vybrala tú správnu.

25.04.2015 10:10
debata
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková. Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Miss Slovensko 2015 Lujza Straková. Miss Slovensko 2015 Lujza Straková.

Dlhonohá blondínka získala v piatok večer hneď dva cenné tituly. Okrem toho pre najkrajšiu Slovenku aj šerpu s nápisom Miss Sympatia, podporenú najväčším počtom hlasov od divákov. „Už aj tým, že ide o dvadsiaty, jubilejný ročník, je to pre mňa veľká zodpovednosť. Nikdy som nemala možnosť reprezentovať krajinu. Teraz ma to čaká a túto dôveru od poroty sa pokúsim naplniť,“ vysvetlila Straková pár hodín po finálovom verdikte pre Pravda.sk.

Sprava: Druhá vicemiss Petra Denková, Miss...
MISS Slovensko 2015 Lujza Straková počas...
+38Finalistky MISS Slovensko 2015 s dizajnérmi...

Podľa nej nie je celkom správne, ak sa dievča prihlási do súťaže so zaslepeným zámerom zvíťaziť. „Netreba ísť len vyslovene za víťazstvom – to nie je všetko. Účasť na Miss je najmä o získaní kontaktov, čo všetko dievčatá získajú počas príprav, počas procesu niekoľkých mesiacov intenzívnej práce,“ myslí si Straková. Ona sama je rada, že si zlepšila vystupovanie a prezentáciu na verejnosti.

„V modelingu sa pohybujem približne od šestnástich rokov a tým pádom prehliadkové časti finálového večera som nevnímala ako náročné. V porovnaní s dievčatami, ktoré nemajú podobné skúsenosti, som to mala určite jednoduchšie. Nepotrebovala som nejako špeciálne trénovať chôdzu, cvičiť si choreografiu. Skôr som sa sústredila na tréning mojej prezentácie. Učila som sa, ako vystupovať, ako rozprávať,“ pokračovala rodáčka z Banskej Bystrice. A hoci ju moderátor Jan Kraus počas rozhovoru dostal na pár okamihov do úzkych, situáciu napokon zvládla s prehľadom.

MISS Slovensko 2015 Lujza Straková počas... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
MISS Slovensko 2015 Lujza Straková MISS Slovensko 2015 Lujza Straková počas prehliadky princeznovských modelov od WTF.

Samotný piatkový galavečer vnímala ako výnimočný zážitok, ktorý sa už nezopakuje. „Celý finálový večer, či už to boli finálové skúšky, alebo samotné živé finále, to je naozaj niečo, čo sa nepodarí človeku zažívať každý deň. Budú to pre mňa výnimočné spomienky,“ skonštatovala. Priznala sa tiež, že jej bude smutno za súperkami. „Som veľmi nešťastná, že sa to všetko práve skončí, pretože sme boli neskutočný kolektív. Ja viem, že to možno víťazky hovoria každý rok, ale my sme boli naozaj také zomknuté – bolo to neskutočné. Určite aj preto bola pre mňa celá súťaž lepší zážitok a viac som si ju užívala.“

Na večierku po finále sa Straková presúvala od diktafónu ku kamere a pred objektívy. Po náročnom finále ju teda čakala rovnako náročná noc. Je však rada, že ju podporujú blízki, rodina aj priateľ. Na otázku, či sa nebojí, že sa naplní osud takmer všetkých vzťahov nových Miss (že sa partneri po čase rozídu), odvetila s humorom: „Neviem, za tých pár hodín sme ten rozchod ešte nestihli.“ Dodala však triezvo, že všetko ukáže čas. „Uvidíme, ako budeme zvládať novú situáciu v mojom živote. Najmä povinnosti a aktivity, ktoré ma nasledujúci rok čakajú.“

Zľava: Druhá vicemiss Petra Denková, Miss... Foto: SITA, ¼udovít Vaniher
Petra Denková, Miss Slovensko 2015 Lujza Straková z Banskej Bystrice a prvá vicemiss Barbora Bakošová Zľava: Druhá vicemiss Petra Denková, Miss Slovensko 2015 Lujza Straková z Banskej Bystrice a prvá vicemiss Barbora Bakošová.

Okrem účasti na rozličných aktivitách Miss Slovensko sa bude Straková pripravovať aj na svetové finále Miss World a práve na to sa aj najviac teší. „Ja sa naozaj teším, že budem reprezentovať našu krajinu. Som veľmi zvedavá, ako budú prebiehať prípravy a určite sa k tomu postavím s maximálnou zodpovednosťou,“ uviedla študentka andragogiky, ktorá vo svojich dvadsiatich rokoch je už aj šikovnou podnikateľkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #modeling #finále #plány #ambícia #Miss Slovensko 2015 #Lujza Straková

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...