Toto sú víťazi Elite Model Look 2015! Zrodí sa medzi nimi nová hviezda?

Štyri nové tváre, štyri nové nádeje a možno čoskoro hviezdy svetového modelingu. Slávnostný večer súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2015 pozná svojich víťazov.

03.09.2015 11:32
Aneta Měšťanová a český víťaz Kristián Černík,... Foto:
Zľava: Česká víťazka Aneta Měšťanová a český víťaz Kristián Černík so slovenskými víťazmi Leou Novosedliakovou a Dominikom Oravcom.
debata

Na v poradí už 24. ročníku vybrala odborná porota, zložená zo zástupcov niekoľkých svetových pobočiek modelingovej agentúry Elite (doplnená o povinnú účasť sponzorov) štvoricu víťazov, ktorí pocestujú na svetové finále. Šancu dostali Slováci Lea Novosedliaková a Dominik Oravec a Česi Aneta Měšťanová a Kristián Černík. Kým dievčatá vyzerali z verdiktu zaskočenejšie a chvíľami ťažšie hľadali slová, u chlapcov sa viac prejavil pragmatizmus a chladná hlava.

„Prekvapenie – to je prvá emócia, ktorá mi napadne,“ komentoval tesne po víťazstve Slovák Oravec. Priznal, že keď už sa dostal do užšieho finálového výberu, dúfal, že nejakú šancu zvíťaziť má. „Ale keď som sem prišiel a videl ostatných chalanov, nadobudol som pocit, že sme všetci na rovnakej úrovni,“ doplnil. Po víťazstve si vraj vie predstaviť, čo ho čaká. „Je to množstvo kastingov, kilometre chodenia, málo času a veľa cestovania a samostatnosti,“ uviedol.

Jeho cesta k modelingu neviedla od detských snov. Bola to skôr hra náhody. „Objavila ma skautka v nákupnom centre, kde som si zo sekundy na sekundu povedal, že by som to mohol vyskúšať a šiel som do agentúry,“ vysvetlil s úsmevom.

Víťazi 24. ročníka súťaže Schwarzkopf Elite...
Top úderka z agentúry Elite Model Managment.
+30Topmodelka Tereza Maxová.

Podobne je na tom aj vysoká tmavovláska Lea Novosedliaková. O kariére modelky vraj vôbec nesnívala, nepatrí ani k dievčatám, ktoré by vzdychali nad fotkami modeliek v časopisoch a snívali o tom, že raz budú predvádzať Dior či Chanel. „Mám kamarátku, ktorá pracuje ako modelka v inej agentúre. Poslala moje fotky do agentúry Elite a oni sa mi ozvali, aby som sa prišla ukázať. Dnes som rada, že som to skúsila,“ hovorila s hanblivým úsmevom. O plánoch do budúcnosti si však hovoriť netrúfa. „Naozaj netuším. Mňa to víťazstvo dosť zaskočilo,“ doplnila 177 centimetrov vysoká mladá slečna.

Slovenská víťazka súťaže Elite Model Look 2015... Foto: Profimedia
Lea Novosedliaková Slovenská víťazka súťaže Elite Model Look 2015 Lea Novosedliaková.

Isté však je, že na cestu na svetové móla si bude musieť pribaliť (podobne ako jej kolegovia) veľa cieľavedomosti a priebojnosti. Práve tieto slová sa skloňovali najčastejšie aj mimo pódia v Španielskej sále Pražského hradu. Spoločne so sociálnymi médiami.

„Doba je úplne iná. My sme museli pracovať, aby sme sa stali známymi. Dnes musia byť ľudia známi, aby mohli pracovať. Veľmi fungujú médiá ako Instagram či Facebook. Na titulkách sa neobjavujú len modelky, sú to herečky, speváčky, hviezdy reality-šou, doba je iná. Kariéra je kratšia, začína sa skôr. Ale na druhej strane, ak už niekto má skúsenosť a určitú istotu, je to vidieť,“ skonštatovala čestná predsedníčka poroty – topmodelka Tereza Maxová. Keďže má syna vo veku väčšiny finalistov, ich prvé „veľké“ kroky pred zrakmi stoviek pozvaných hostí sledovala priam úzkostlivo.

„Emotívne som to s nimi prežívala. Pretože viem, ako títo tínedžeri ťažko nesú prehru. Ale chcela by som povedať, že pre mňa sú víťazi všetci. Móda je vrtkavá, takže človek nikdy nevie, akým smerom trend a vkus pôjde. Chcela by som im odkázať, aby si verili, pretože to je v podstate len začiatok toho dlhého života,“ uviedla pre Pravda.sk.

Podobné slová zazneli aj z úst slovenskej topmodelky Michaely Kocianovej – členky poroty. „Táto súťaž nie je len o víťazoch, veď aj ja som bola druhá. Ale záleží, či ľudia chcú, sú priebojní, cieľavedomí a či sa vedia predať,“ skonštatovala. Výber mladučkých víťazov je podľa nej spôsob práce a prípravy. Mnohí z minuloročných víťazov sa totiž objavujú na svetových prehliadkach či v magazínoch až po určitom časovom odstupe. „Je to ako v hokeji. My ich draftujeme skôr. Ale modelingový biznis má nové pravidlá. Napríklad prehliadky v Amerike nemožno robiť pod osemnásť rokov. Čiže dievčatá sa veľmi mladé, my sa snažíme s nimi pracovať a potom tie dievčatá vycestujú,“ vysvetlila Kocianová.

V porote sedeli aj úspešné modelky a... Foto: Profimedia
Michaela Kocianová (vľavo) a Pavlína Němcová V porote sedeli aj úspešné modelky a ambasádorky modelingovej súťaže Michaela Kocianová (vľavo) a Pavlína Němcová.

Akým smerom sa teda rozbehne kariéra štvorice víťazov, či ich kolegov, ktorí postúpili do 24-člennej finálovej zostavy z bezmála 8000 uchádzačov, ukáže čas. Úspechy doterajších tvárí známej modelingovej agentúry napovedajú, že šance sú veľké. A pohľad na istotu, vyžarovanie a pôvab dám ako Baya Koláriková, Michaela Kocianová či Barbora Podzimková, ktoré tiež kedysi s roztraseným krokom kráčali po klzkom móle, v tom utvrdí.

Do jubilejného, 25. ročníka Schwarzkopf Elite Model Look, sa možno dočkáme ďalších nových úspechov s tak obľúbeným prívlastkom „top“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #finále #modelky #víťazi #Elite Model Look 2015 #Lea Novosedliaková #Dominik Oravec

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...