Lenka Vacvalová si nevie predstaviť sviatky bez rodiny

Hoci herečka a moderátorka Lenka Vacvalová žije v Prahe, vianočné sviatky trávi doma na Slovensku.

25.12.2015 14:33
Moderátorka Fashion TV Lenka Vacvalová.
Moderátorka Fashion TV Lenka Vacvalová.
debata

„Na Vianoce každý rok pricestujem z Prahy domov do Hlože, odkiaľ pochádzam a kde žije celá moja rodina. Neviem si predstaviť sviatky bez nich, predovšetkým bez mojej skvelej maminy. Vianoce u nás doma sú pre mňa naozaj kúzelné až rozprávkové… Niekoľko dní vypekám a náš dom vonia zmesou perníkového korenia a striebornej jedličky, ktorú tradične zdobíme. V krbe horí oheň, pred ním ležia mačky a my sedíme s vyloženými nohami a vychutnávame si tú neskutočnú pohodu,“ opísala Vacvalová.

Ako ďalej uviedla, rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavajú, ona sama sa však kapra ani nedotkne. „U nás doma sa stromček zdobí až na Štedrý deň ráno a to je moja parketa, takže dopoludnie venujem zdobeniu. Potom začneme s maminou variť večeru. U nás je to tradičná kapustnica z kysnutej kapusty a vlastnoručne naz­bieraných hríbov, zemiakový šalát, kapor, ktorý večer pred tým plával vo vani a ešte nejaká iná rybka, pre mňa, lebo ja som sa ako malá dusila kosťou z kapra a odvtedy ho nejem. Na stole nesmie chýbať misa s ovocím a zeleninou, aby bolo dosť úrody, šupinky z kapra pod tanierom, aby bolo dosť peňazí a jedno prestreté miesto navyše pre tých, ktorí tam už s nami nie sú, ale aj ako gesto štedrosti pre náhodného okoloidúceho,” priblížila.

Kým medzi sviatkami chodí pravidelne lyžovať, zo silvestrovských osláv je vždy tak trochu v rozpakoch. „Úprimne, vždy som z neho trochu v rozpakoch. Všetci očakávajú netradičné dianie, chcú prežiť príhody hodné spomínania a zábavu, ktorá bude v celoročnej krivke zábavnosti nad väčšinou tých ostatných zábav, ak nie na samotnej špici. A ja by som sa najradšej zavrela na ‚samotu u lesa‘ a prečkala to v absolútnom tichu pri krbe,” priznala. Nového roka sa však už nevie dočkať. „Teším sa, že budem v roku 2016 vždy v správnom čase na správnom mieste,” dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Slovensko #rodina #Vianoce #zvyky #Lenka Vacvalová

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...