Svalovec, ktorý mení dejiny! Pózuje na titulke, narodil sa ako žena

Po herečke Laverne Coxovej či televíznej celebrite Caitlyn Jennerovej je tu model a športovec Ben Melzer. Čo majú všetci spoločné? Narodili sa ako príslušníci iného pohlavia. A práve Melzer je novým hrdinom komunity transgender ľudí.

10.02.2016 15:03
debata (11)

Nemecký rodák sa totiž stal prvým modelom na titulnej strane magazínu Men's Health, ktorý sa venuje životnému štýlu, cvičeniu a udržiavaniu sa vo forme. Melzer sa zúčastnil na súťaži, ktorú magazín vyhlásil a napokon ju aj vyhral.

Porota vybrala sympatického fešáka, ktorý sa môže pýšiť ukážkovou muskulatúrou, spomedzi bezmála dvoch desiatok prihlásených v najužšom finále. Dvadsaťdeväťročný muž sa tak stal hviezdou titulnej strany a na obálke magazínu sa objaví budúci mesiac.

Melzer, ktorý sa narodil ako Yvonne Melzerová, začal s procesom premeny zo ženy na muža vo veku 23 rokov. Proces operácií a zmeny pohlavia trval zhruba tri roky.

„Nikdy som nebol typické dievča a akonáhle som si uvedomil, ako to so mnou je, všetky ženské veci šli mimo,“ citoval ho portál Bild.de. „Toto som ja a som veľmi šťastný z človeka, ktorým som sa stal,“ pokračoval model. Doplnil, že jeho vnútorné a vonkajšie ja sú konečne kompatibilné a nehanbí sa o tom hovoriť.

„Veľa ľudí sa ma pýtalo, prečo to robím? Prečo hovorím svoj príbeh nahlas, prečo idem s kožou na trh. Ale na to existuje ľahká odpoveď. Keď som sa ja ocitol v situácii, že som nevedel, čo robiť, nebol tu nik, s kým by som mohol hovoriť. Komu by som mohol klásť otázky,“ vysvetlil Melzer. „Chcel by som dať našej komunite tvár a zodpovedať otázky ľuďom,“ dodal rozhodne, pričom podotkol, že ak pomôže len jednému človeku, jeho misia bude naplnená.

Pri titulnej strane magazínu Men's Health, samozrejme, zohrala úlohu aj fyzická stránka. A ako svedčia fotografie, Melzerovi by formu mohli závidieť mnohí. Uviedol, že vždy mal slabosť pre fitness a cvičenie, ale počas procesu premeny nemohol veľa cvičiť. Potom sa však naplno vrhol do prísneho cvičebného a stravovacieho režimu. Okrem cvičenia v posilňovni sa venuje predovšetkým crossfitu, o čom svedčí aj množstvo jeho fotografií na Instagrame.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #muž #žena #titulná strana #premena #transgender #Ben Melzer #Men´s Health

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...