Vojna generácií supermodeliek? Svet potreboval zmenu, vraví Gigi Hadid

Úspech modeliek ako Gigi Hadid či Kendall Jenner býva často spochybňovaný a kritizovaný. Dokonca aj z vlastných radov.

29.07.2016 08:30
Modelka Gigi Hadid prišla na vyhlásenie cien... Foto: ,
Modelka Gigi Hadid na archívnom zábere.
debata

Kriticky sa na ich adresu vyjadrila napríklad Stephanie Seymour či Rebecca Romijn. Druhá menovaná v apríli v rozhovore pre magazín Entertainment Weekly vyhlásila, že „supermodelkami sa stali hviezdy sociálnych médií a že tieto dievčatá rozhodne nie sú pravými supermodelkami“.

Podľa Gigi Hadidovej, ktorá tiež patrí do skupiny dievčat rozširujúcich svoju popularitu prostredníctvom digitálnych kanálov, však nie je nič zlé na tom, že jej kariéru pomohol rozbehnúť Instagram. „Je to spôsob, ako nás môžu ľudia spoznať inak než len ako tvár na stránke v časopise,“ vyhlásila v rozhovore pre Vogue.com.

„Dostali sme možnosť rozprestrieť krídla v toľkých rozličných odvetviach, pretože ľudia nás poznali. Začali chápať rozličné úrovne našich osobností a nášho talentu,“ pokračovala Hadid. „Samozrejme, Cindy (Crawford), Claudia (Schiffer) a Naomi (Campbell) – nik by to nedokázal lepšie v časoch, v ktorých kraľovali ony,“ pokračovala mladá topmodelka. „Ale myslím si, že dôvod, prečo sa dnes darí Kendall (Jenner), Care (Delevingne) alebo Karlie a mne spočíva v tom, že módny priemysel potreboval zmenu, ktorá by oslovila inú generáciu,“ dodala 20-ročná Hadid.

Pridala tiež, že úspech na sociálnych sieťach nesie so sebou aj množstvo negatívnych prvkov. Najviac ju vraj dokáže mrzieť kritika a tlak, ktorý prichádza od užívateľov. „Každého ten tlak zasiahne, sme len ľudia. Nikdy som netvrdila, že mňa podobné komentáre nezasiahla,“ doplnila Gigi Hadid, ktorá sa tento mesiac objavila prvýkrát vo svojej kariére na titulnej strane amerického magazínu Vogue.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna #sociálne siete #generácia #Kendall Jenner #supermodelka #Gigi Hadid

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...