Dcéra exministra obrany či budúca lekárka: Elite Model Look má nové hviezdy!

Väčšina z nich sa od budúceho týždňa vráti do školy. Prázdniny si však užili aj inak, ako len slnkom alebo vylihovaním pri vode. Finalisti súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2016 majú za sebou týždne príprav, ktoré vyvrcholili veľkým finále.

01.09.2016 09:29 , aktualizované: 18:56
debata
zväčšiť Zľava: Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina... Foto: Profimedia
Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina Dementieva a Slovenka Alica Niedelská Zľava: Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina Dementieva a Slovenka Alica Niedelská sú víťazkami finále súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2016.

Už tradične sa v priestoroch Španielskej sály Pražského hradu konalo veľkolepé finále modelingovej súťaže, z ktorej vzídu dve ženské víťazky a dvaja mužskí víťazi. Stredajší večer bol výnimočný v tom, že kráľov večera bolo hneď päť. Zástupcom modelingovej agentúry Elite Model Managment sa totiž podarilo získať povolenie aj na nominovanie ukrajinskej krásky Aliny Dementievy, ktorá sa v rodnej krajine na finále zúčastniť nemohla. Žiadne totiž neprebehlo.

Rovnako ako od Slovenky Alice Niedelskej a Češky Jany Tvrdíkovej aj od Aliny majú zástupcovia agentúry veľké očakávania. Mladučká blondínka je vraj skvelo pripravená, ovláda niekoľko jazykov a je veľmi ambiciózna.

Zľava: Čech Jakub Čeřovský, Češka Jana...
Zľava: Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina...
+27John Hooks, Ceo PGM.

Sedemnásťročná Alica Niedelská, ktorú zvolila odbornú porota za Slovensko, naopak k stredajšiemu večeru precupitala vo vysokých podpätkoch tak trošku nečakane. „Neplánovala som byť modelkou. Našli ma v obchodnom centre. Bola som tam s kamarátkou v kine a zastavili nás obe s otázkou, či by sme náhodou nechceli prísť na kasting. Povedali sme si, že skúsime a výsledok je takýto,“ prezradila pre Pravda.sk.

Prekvapení boli vraj i jej rodičia. Sama Alica sa totiž prezentovala vždy ako dievča, ktoré túži po kariére lekárky. Odrazu je z toho možnosť predvádzať pre známe módne mená v Paríži či Miláne. „Mamina bola veľmi prekvapená. Vôbec neverila, keď ma vybrali do finálovej zostavy. Myslím si, že aj víťazstvo ju muselo zaskočiť. Ale jasné, že mi držala celá rodina palce. Aj kamaráti a spolužiaci,“ komentovala Niedelská.

zväčšiť Zľava: Čech Jakub Čeřovský, Češka Jana... Foto: Profimedia
Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina Dementieva a Slovenka Alica Niedelská Zľava: Čech Jakub Čeřovský, Češka Jana Tvrdíková, Ukrajinka Alina Dementieva a Slovenka Alica Niedelská so Slovákom Robertom Haborákom - víťazi večera Schwarzkopf Elite Model Look 2016.

Riaditeľ agentúry Elite Saša Jány si myslí, že práve akási introvertnosť, neha, ale aj charizma mladej Slovenky ju môžu doviesť ku skvelým výsledkom. V českej víťazke Jane Tvrdíkovej vidí odraz niekdajšej víťazky finále EML a dnes úspešnej topmodelky Barbory Podzimkovej. „Áno, je pravda, že Jana mi ju pripomína svojou komplexnou pripravenosťou. Už teraz to má v hlave urovnané, má modelingovú ambíciu, ale zároveň vie, čo je profesionalita, zodpovednosť,“ vysvetlil pre Pravda.sk.

Tvrdíková, ktorá je dcérou bývalého ministra obrany Jaroslava Tvrdíka, na kasting dorazila sama a s istou ambíciou. Za prvoradú však považuje školu. „Rodičia moje rozhodnutie prihlásiť sa schválili, ale školu nebudem podceňovať. To určite nie,“ dodala 178 centimetrov vysoká Češka, podľa ktorej medzi dievčatami nepanovala konkurencia. „Skôr sme si ten večer užili. A prípravy boli tiež fajn. Veľká zábava,“ dodala.

Ako uviedol Saša Jány, s adeptkami na modelingovú kariéru sa už dnes začína pracovať veľmi skoro. Finalisti Elite Model Look 2016 sa pripravovali niekoľko týždňov. „Myslím si, že to je ešte intenzívnejšie aj z našej strany ako pred pár rokmi. S chôdzou sme začali už mesiac a pol pred finále. Aj dievčatá sa potom cítia istejšie. Robíme s nimi veľa koučingov. Herecké kurzy, cvičenie, zdravé stravovanie, pomáhame im v oblasti modelingu, stylingu,“ vymenoval. „Aj tak potrvá ešte minimálne rok-dva, kým z nich vykrešeme to, čo potrebujeme,“ doplnil vzápätí.

Víťazka českej zostavy finále Elite Model Look... Foto: Profimedia
Jana Tvrdíková Víťazka českej zostavy finále Elite Model Look 2016 Jana Tvrdíková so svojimi rodičmi. Jej otcom je bývalý minister obrany ČR Jaroslav Tvrdík.

Všetky tri spomenuté dámy čaká svetové finále a nebudú na ňom chýbať ani mužskí modelovia. Slovák Róbert Haborák a Čech Jakub Čeřovský oslovili porotu najviac. Jány prezradil, že prvý rok boli mužskí finalisti veľmi zábavní, vtipní, ale aj zdravo sebavedomí. „Teší ma to, lebo si myslím, že práve tak sa môžu presadiť vo svete mužského modelingu,“ zhodnotil.

Na stredajšom galafinále sa zúčastnilo 24 finalistov, pričom v odbornej porote okrem skautov nechýbali ani známe topmodelky. Češka Zuzana Stráska a Slovenka Michaela Kocianová pomohli s výberom nových ambicióznych tvárí svetovej modelingovej scény. Tie ostrieľané sa zase predviedli na krátkej prehliadke v rámci večera. Nechýbala Barbora Brušková, Michaela Hlaváčková, Saša Gachulincová či Eva Klímková.

Večerom sprevádzal Jakub Prachař a v rámci vystúpení sa predviedla Emma Drobná aj Iva Pazderková. Finalistov obliekli štylisti do kreácií ako Valentino, Versace, Salvatore Ferragamo či Tom Ford.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #krása #modeling #modelka #víťaz #súťaž #Elite Model Look #víťazka #Alica Niedelská #Jana Tvrdíková

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...