Túto ženu nazval Trump Miss Prasiatko! Pozerajte na ňu, ako žiari

V decembri oslávi venezuelská rodáčka Alicia Machado okrúhle štyridsiate narodeniny. Hoci od zisku jej titulu Miss Universe uplynulo už dvadsať rokov, v centre pozornosti je opäť.

03.10.2016 12:45
debata
Bývalá kráľovná krásy Miss Universe Alicia... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Alicia Machado Bývalá kráľovná krásy Miss Universe Alicia Machado.

Dôvodom sa pritom stal republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump, ktorý je aj majiteľom licencie na svetovú súťaž krásy Miss Universe. Podľa slov Machadoovej ju v minulosti slovne napádal a šikanoval. Krásku mal nazývať Miss Prasiatko alebo Miss Gazdinká a dôvodom bolo, že kráľovná krásy tesne po víťazstve v súťaži pribrala na váhe. Na celú kauzu upozornila už pred pár týždňami Trumpova súperka – demokratická kandidátka Hilary Clinton. Chcela tak ilustrovať, že Trumpov pohľad na svet podmieňuje jeho šovinistické a rasistické správanie. Údajne mu víťazstvo Machadoovej prekážalo, pretože jej v žilách koluje latinskoameric­ká krv.

Hoci Trump podobné veci poprel, ani jeho ďalšie slová na adresu bývalej kráľovnej krásy príliš nezabodovali. „Bola úplne nemožná. Zvíťazila a potom pribrala poriadne veľa kíl. A to bol reálny problém. Ale nielen jej hmotnosť, aj jej vystupovanie, skrátka sme s ňou mali problém,“ komentoval následne. S Clintonovou sa vrhol do internetovej hádky na Twitteri.

Bývalá Miss Universe Alicia Machado na podujatí... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Alicia Machado Bývalá Miss Universe Alicia Machado na podujatí Metropolitan Fashion Week Closing Gala & Awards Show.

Samotná aktérka kauzy, na ktorú sa momentálne tým pádom zvrtla veľká pozornosť médií, sa priznala, že ju potešilo, ako sa jej Clintonová zastala vo verejnom prejave. Machado totiž v minulosti často vystupovala proti Trumpovi a tvrdila novinárom, že uráža ženy a nevie sa správať. Jeho verbálne útoky a šikanovanie jej vraj naštrbili sebavedomie a dlhý čas bojovala s tým, aby si začala sama seba vážiť.

Počas uplynulého víkendu sa rodáčka z Maracay objavila v New Yorku na módnej akcii a znovu bola stredobodom pozornosti. Tentoraz však predovšetkým ako krásna žena, ktorá doslova žiarila. V zlatých večerných šatách na telo predviedla súmernú a príťažlivú kyprú figúru a rozdávala dookola úsmevy. Odpovedala aj na otázky ohľadom prezidentských volieb. Tá jej je jasná. Bude voliť Hilary Clintonovú…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #New York #šikana #pôvab #Donald Trump #Alicia Machado

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...