Krásky z Miss Slovensko sa už tešia, mieria do sveta bojovať o tituly

Víťazky súťaže Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová, Michaela Meňkyová a Lenka Tekeljaková sa intenzívne pripravujú na medzinárodné súťaže krásy Miss World, Miss International a Miss Supranational, ktoré ich čakajú do konca roka.

07.10.2016 13:00
debata
Zľava: Michaela Meňkyová, Kristína Činčurová a... Foto: SITA, Marek Mrviš
Zľava: Michaela Menkyová, Kristína Činčurová a Lenka Tekeljaková. Zľava: Michaela Meňkyová, Kristína Činčurová a Lenka Tekeljaková.

Trojica missiek si so sebou na finálový večer pribalí pätoro dlhých večerných šiat, jedny kokteilové šaty, niekoľko párov topánok, tradičný kroj a 1. a 2. vicemiss tiež plavky. Ako prvá bude Slovensko reprezentovať 1. vicemiss Michaela Meňkyová na súťaži Miss International 27. októbra v Tokiu.

„Veľmi sa tam teším, Áziu mám okrem Japonska takmer celú precestovanú. Najviac sa teším na tú celú kultúru, ja totiž milujem ázijské zvyky a tradície, takže som zvedavá, aké to tam bude. Síce veľmi nerada experimentujem s jedlom, takže sa trochu bojím, či mi ich jedlo bude chutiť, ale napriek tomu sa už neviem dočkať. Odlietam už v sobotu a budem tam celé tri týždne až do finále. V rámci voľnej disciplíny som sa rozhodla zatancovať jive, bude to veľmi energické a zábavné. Pripravovala som sa v tanečnej škole Katky Štumpfovej. Ja celkovo veľmi rada športujem, čo sa, myslím, odráža aj na mojej postave, takže dúfam, že tam dostanem možnosť ukázať nejakú športovú aktivitu. Teším sa aj na tanec v kroji. Ľudovým tancom som sa venovala od troch rokov, takže mám k nim veľmi blízko,“ povedala Meňkyová.

Sprava: Víťazka súťaže Miss Slovensko 2016...
Víťazka Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová...
+3Druhá vicemiss súťaže Miss Slovensko 2016 Lenka...

Začiatkom decembra zabojuje o titul Miss Supranational v Poľsku 2. vicemiss Lenka Tekeljaková. „Na túto súťaž sa pripravuje približne 85 dievčat z krajín z celého sveta a ja som rada, že som jednou z nich. Peťka Denková, ktorá sa minulý rok na súťaži umiestnila, mi pomáha s prípravami, tým pádom je to pre mňa o niečo ľahšie. Sústredenie budeme mať tri týždne pred finále. Vraj je to celé dosť náročné, hlavne časovo, spí sa tam štyri hodiny denne a bude to postavené predovšetkým na cestovaní okolo celého Poľska a spoznávaní ich kultúry a rôznych miest. Na to sa teším asi najviac, že to všetko uvidím. Voľnú disciplínu nemáme, hodnotiť nás budú podľa toho, ako sa budeme správať a ako ten celý tlak zvládneme. Treba tam pevné nervy, asi to bude celé o tom,“ poznamenala Tekeljaková.

Sprava: Víťazka súťaže Miss Slovensko 2016... Foto: SITA, Marek Mrviš
Kristína Činčurová, prvá vicemiss 2016 Michaela Meňkyová a druhá vicemiss Lenka Tekeljaková Sprava: Víťazka súťaže Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová, prvá vicemiss 2016 Michaela Meňkyová a druhá vicemiss Lenka Tekeljaková počas fittingu šiat pred medzinárodnými súťažami Miss International, Miss Supranational a Miss World.

Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová sa do Washingtonu chystá koncom novembra. Finálový večer Miss World organizátori súťaže naplánovali na 18. decembra. „Aj napriek tomu, že to mám ešte trocha ďalej a mám viac času ako ostatné dievčatá, prichádza na mňa už nervozita, už teraz si uvedomujem, že sa to naozaj blíži. Na druhej strane sa ale aj veľmi teším. Bude to niečo nové, ďalšia skúsenosť, nový zážitok. Najviac sa teším na ten čas, ktorý strávim spolu s dievčatami z rôznych krajín sveta. Určite to bude veľmi zaujímavé. Teraz som bola na Fashion Weeku v New Yorku a to bol skutočne veľký zážitok. Prvýkrát som bola v Spojených štátoch a odskúšala som si reprezentáciu Slovenska v zahraničí. Bolo to skvelé. Takže už som trošku predpripravená aj na ten Washington,“ dodala Činčurová.

Pred disciplínami, ktoré ju na finále Miss World 2016 čakajú, má vraj veľký rešpekt. „Preto sa na všetko dôkladne pripravujem a dúfam, že to dobre dopadne. Na finále budeme predvádzať aj národný tanec v kroji. Ten, ktorý budem mať ja, je naozaj nádherný a som rada, že môžem mať niečo také na sebe. Jednoduché to určite nebude, no chystám sa pomaly na tanečné lekcie, kde ma naučia, ako sa hýbať. Hlavne nech to vyzerá dobre, nech to zaujme porotu a nech vidia ten slovenský národný tanec taký krásny, aký skutočne je,“ podotkla Miss Slovensko 2016.

Outfity, ktoré mali na sebe, pochádzajú z viacerých dizajnérskych dielní a od niekoľkých módnych návrhárov. Kroje pre dievčatá ušila Jana Kucbeľová.

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #súťaž #Miss Slovensko #víťazka #svetové finále #Kristína Činčurová

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...