Necíti sa byť mužom, ani ženou. Unisexuálny model Nitka mieri do Bratislavy

Doposiaľ bodoval najmä v zahraničí, ale modela Petra Nitku uvidia čoskoro aj slovenskí fanúšikovia módy. Zaujímavosťou určite je, že Nitka sa prezentuje ako genderovo neutrálny a unisexuálny. Radí sa tak napríklad k modelom ako Andrej Pejic či Hari Nef.

17.10.2016 18:30
Model Petr Nitka sa objaví na akcii Fashion LIVE!. Foto:
Model Petr Nitka sa objaví na akcii Fashion LIVE!.
debata (2)

Dvadsaťtriročný manekýn váži len niečo vyše 52 kíl a ako prezradil v rozhovore pre televíziu Markíza pred pár mesiacmi, je pre neho ťažké charakterizovať seba samého a vlastnú osobnosť. „Od detstva mám ženské myslenie a aj to je dôvod prečo robím takú prácu, akú robím,“ uviedol vtedy.

Nitku často prirovnávajú k Andrejovi Pejicovi, niekdajšej múze dizajnéra Jeana Paula Gaultiera, ktorý je dnes už Andrejou a podstúpil zmenu pohlavia. On však upozorňuje, že nikdy nemá v pláne meniť svoje fyzické telo a pohlavie. „Cítim sa byť niečo medzi mužom a ženou. Skrátka je to tak,“ komentoval pre televíziu.

Už v stredu sa Nitka objaví na móle počas akcie Fashion LIVE! v bratislavskej Starej tržnici, kde bude predvádzať vybrané kolekcie slovenských dizajnérov. Na akciu sa veľmi teší. „Je pre mňa pocta, že ma organizátori pozvali. Zároveň vnímam svoju účasť ako pomoc v posúvaní hraníc tolerancie voči homosexualite, transexualite a transgender,“ uviedol pre Pravda.sk Nitka.

Aj zástupcovia organizátorov trojdňového módneho maratónu, na ktorom svoje kolekcie predvedie napríklad Boris Hanečka, Veronika Lokajíčková či Andrea Pojezdálová a Marcel Holubec (viac o programe tu), sú radi, že Nitka prijal pozvanie. „Móda je priestorom na dialóg a súčasne by mala byť odrazom mnohorakosti a tolerancie,“ uviedli.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pohlavie #Fashion Live! #model #tolerancia #Petr Nitka #unisexuálny

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...