Rozhodne sa o Miss Universe - aké šance má Slovenka Amenová?

Už v pondelok v noci sa v Los Angeles uskutoční 59. ročník prestížnej súťaže krásy Miss Universe, ktorá patrí k najstarším podujatiam svojho druhu na svete.

23.08.2010 13:47
Miss Universe SR Anna Amenová Foto:
Slovenka Anna Amenová bojuje o titul Miss Universe.
debata

O korunku zabojuje aj slovenská víťazka národného kola Anna Amenová. Dvadsaťpäťročnej blondínke bude konkurovať 82 krások z celého sveta. Slovenka sa stihla minulý týždeň presláviť na domácej pôde, ale aj za hranicami vďaka videu, v ktorom odpovedala na otázky pripravené organizátormi súťaže. Jej anglické odpovede, špeciálne jedna z nich (My name is Miss Slovak republic – Volám sa Miss Slovenskej republiky), vyvolali úsmev, ale aj posmešné reakcie na internete, v novinách i v televízii. Možno aj to však plavovláske z Bratislavy napokon pomôže, aby sa posunula do užšieho finále. Veď zaujať sa dá všelijako.

Česká Miss Jitka Válková (vľavo) a Miss... Foto: ČTK
Jitka Válková (vľavo) a Anna Amenová Česká Miss Jitka Válková (vľavo) a Miss Universe SR Anna Amenová.

Slávnostná prehliadka sa uskutoční v priestoroch Mandalay Bay Resort & Casino v Los Angeles o 21:00 východného času (v utorok 24. augusta o tretej hodine ráno stredoeurópskeho času). Medzi porotcami svetového kola súťaže krásy budú herečka Jane Seymour aj olympijský šampión v krasokorčuľovaní Evan Lysacek. Okrem nich do porotcovských kresiel zasadnú herci Chazz Palminteri, William Baldwin, Chynna Phillips či supermodelka Niki Taylor.

Moderátormi slávnostného finálového večera budú frontman kapely Poison Bret Michaels a redaktorka televízie NBC Natalie Morales. „Keď spojíte najkrajšie ženy sveta, bikiny, rockovú legendu a hviezdnu porotu, máte recept na úspech,“ povedal americký obchodný magnát Donald Trump, ktorý práva na súťaž odkúpil v roku 1996.

Súťaž Miss Universe založila v roku 1952 kalifornská odevná firma Pacific Mills. Najviac víťazných titulov majú na svojom konte Spojené štáty americké, celkovo sedem. Slovenka sa najkrajšou ženou planéty ešte nestala. Úradujúcou Miss Universe je Venezuelčanka Stefania Fernandez.

Miss Universe SR Anna Amenová tiež predviedla...
Miss Universe SR Anna Amenová predviedla v Las...
+2Miss Universe SR Anna Amenová sa predviedla v...
debata chyba

+ Na alkohol zabudnite, rozmýšľajte dnes s chladnou hlavou.
Naučte sa šetriť svoje peniaze, nemusíte hneď minúť...

+ Snažte sa pomáhať ako je to len možné, budete mať lepší pocit.
Nespoliehajte sa na ľudí okolo seba, čo si sami...