Kalendár Pirelli sme vydražili za 120 000 Sk!

Už druhý ročník charitatívnej dražby exkluzívneho kalendára Pirelli sa uskutočnil na stránke Pravda.sk. Dražitelia mali možnosť pridávať ponuky od 9.00 do 16.00 a finálna suma padla napokon o 15.59 hod. Majiteľom kalendára sa stal pán Marián z Bratislavy, ktorý za vzácny exemplár zaplatil 120 000 Sk a do dražby vstúpil až pri sume 50 000 Sk.

11.01.2006 00:35 , aktualizované: 17:11
debata

Výťažok z dražby je určený pre Združenie rodičov a detí s druhou šancou (OZ pri transplantačnej jednotke kostnej drene) pri II. detskej klinike detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. „Na charitu prispievam často, nezapojil by som sa aukcie, pokiaľ by som si myslel, že by peniaze mohli byť zneužité. Viem však, že v tomto prípade to nehrozí a tak som sa na nej zúčastnil,“ prezradil pán Marián, ktorý zároveň požiadal, aby jeho priezvisko nebolo ďalej prezentované v médiách.

Okrem dobrého úmyslu ho však pri dražbe motivoval predovšetkým zberateľský koníček. „Mám doma už dvanásť kalendárov Pirelli a pre mňa má aj tento zberateľskú hodnotu,“ vysvetlil Marián, ktorému sa najviac z doterajších výtvorov pod značkou Pirelli páčil kalendár z roku 1999. Na otázku, po akú sumu by bol ochotný v našej dražbe pokračovať, však odmietol odpovedať. „Viete, je to zberateľská taktika. Zúčastňujem sa na dražbách často a keby som uviedol sumu, možno by som pomohol niektorým súperom na budúci rok,“ vysvetlil nám pán Marián a zároveň tak vyslovil nádej, že sa dražba vzácneho umeleckého počinu, ktorý má miesto v mnohých svetových galériách či v domoch slávnych prominentov, uskutoční aj na budúci rok.

Najsilnejšími súpermi Mariána z Bratislavy v utorkovej dražbe bol Martin Čižmárik a Beata Ondušková, ktorí prihadzovali až po sumu 105 559. Záverečná ponuka s výškou 120 000 ich však už zastavila a ďalej nepokračovali.

Tohtoročný kalendár, ktorý vytvorilo britsko-turecké fotografické duo Mert Alas a Marcus Piggot, špecializujúce sa na ženské portréty, je nafotený v okúzľujúcom štýle šesťdesiatych rokov na francúzskej Riviére a zobrazuje šesť krásnych a zmyselných žien, sú to : Jennifer Lopez, Giselle Bundchen, Kate Moss, Guinevere Van Seenus, Karen Elson a Natalia Vodianova. Vďaka inovatívnosti a mnohostrannosti oboch fotografov vznikli elegantné a okázalé prevažne čiernobiele fotografie, ktorých spoločným leitmotívom je zvodnosť a sloboda.

Minuloročná dražba Pirelli sa konala na stránke Pravda.sk prvýkrát. Po dramatickej dražbe si kalendár Pirelli 2005 odniesol nový majiteľ za 110-tisíc slovenských korún a výťažok dražby vlani putoval na obnovu Tatier (viac informácií nájdete tu).

debata chyba

+ Pokúste sa prestať piť kávu práve teraz, bude to najlepšie pre vás.
Neberte prácu z domu ako dovolenku, práve...

+ Predchádzajte ťažkostiam, nenechajte aby ste neskôr museli plakať.
Ak niečo chcete dosiahnuť, musíte sa začať aj...