Vyziabnuté modelky desili na mólach v Paríži

Len pár týždňov dozadu viedli predstavitelia modelinogvého sveta diskusiu o tom, ako by mali vyzerať modelky na predvádzacích mólach. Španieli dokonca zakázali príliš vychudnuté modelky a určili potrebný kvocient pomeru váhy a výšky.

09.10.2006 06:01
debata

To však ani zďaleka neplatilo na módnych šou v Paríži a New Yorku. Dizajnéri jednoducho nie sú ochotní vzdať sa vychudnutých veššiakov na šaty. Hoci Jean-Paul Gaultier odpovedal po svojom a poslal na mólo takmer dvestokilovú krásku, ostatné dievčatá, ktoré predvádzali jeho kreácie boli štíhle. Podobne to bolo aj v prípade značiek ako Celine, Burberry, Chanel alebo Missoni.

Azda do najväčšieho extrému však zašiel francúzsky módny dom Guy Laroche. Jeho vychudnuté dievčatá, ktoré predviedli odevy na jar a leto 2007 boli priam až provokáciou a výsmechom tých, ktorí volajú po „oblejších“ kráskach. Ľahučké biele kusy látky zopnuté kovovými retiazkami viseli na telách, za ktoré by vás pred pár desiatkami rokov považovali za šťastlivca, ktorý sa práve živý vrátil z koncetračného tábora.

Zdá sa teda, že hoci to spočiatku vyzeralo, že v módnom biznise sa po nedávnych protestoch niečo zmení, potrvá to ešte veľmi dlho. Samotní návrhári totiž blokujú snahy tých, ktorí žiadajú zdravšie modelky a tiež menej stresujúce idoly pre dospievajúce dievčatá, ktoré upierajú zrak k blýskavému svetu módy a snažia sa vyzerať podobne ako vychudnuté krásky. A to je naozaj smutné…

debata chyba

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...