Chudé modelky sa môžu najesť zadarmo

Vychudnuté modelky z londýnskeho Týždňa módy majú o jednu výhovorku menej, prečo sa vyhnúť jedlu. Populárna reštaurácia Bumpkin totiž ponúkla jedlo zadarmo pre modelky, ktoré sa dostali pod paľbu kritiky pre svoje mimoriadne štíhle krivky a podľa kritikov podporujú trend porúch v stravovaní u mladých žien.

14.02.2007 03:22
debata

Reštaurácia Bumpkin je módny podnik v štvrti Notting Hill a pre modelky s indexom telesnej hmotnosti (BMI) menším ako 18 ponúka možnosť schuti sa najesť. Podnik je známy vďaka rybacím koláčom, jahňacím burgerom, krevetám a mušliam. „Ak by som mohol pre modelku s nulovou veľkosťou odporučiť nejaké jedlo, bol by to koláč obsahujúci pór, kura a slaninu. Je to dosť na to, aby zostala sýta a plná energie po celý deň,“ uviedol manažér reštaurácie Dariush Nejad.

Problém vychudnutých modeliek zarezonoval po celom svete potom, čo dve anorektické modelky z latinskej Ameriky koncom minulého roka zomreli na následky podvýživy. Je to momentálne jedna z najsledovanejších záležitostí počas módnych prehliadok v New Yorku, Miláne, Paríži a Londýne. V španielskom Madride napríklad zakázali modelkám s BMI nižším ako 18 predvádzať modely na módnych prehliadkach.

Index telesnej hmotnosti vyjadruje pomer medzi výškou a váhou. Limit 18 znamená, že modelka s výškou 173 centimetrov musí vážiť minimálne 54 kilogramov. Modelky s BMI nižším ako 18 dostali srdečné pozvanie do reštaurácie Bumpkin, ktorá ich pohostí úplne zadarmo. Medzi známych hostí tejto reštaurácie patria i módna návrhárka Stella McCartney, režisér Guy Ritchie či spevák Simon le Bon s manželkou Yasmin.

debata chyba

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...