Najkrajšia žena sveta je Češka! Titul Miss World získala blondínka Pyszková z Třinca

Češka Krystyna Pyszková sa stala víťazkou 71. ročníka medzinárodnej súťaže krásy Miss World.

09.03.2024 22:17 , aktualizované: 22:25
855253773 Foto:
Češka Krystyna Pyszková sa stala víťazkou 71. ročníku súťaže krásy Miss World.
debata (48)

Uspela vo finále v indickom Bombaji, oznámili usporiadatelia, ktorí na sociálnych sieťach zverejnili jej fotografiu s korunkou a šerpou. Rodáčka z Třinca na Frýdecko-Místecku je druhou Češkou, ktorá prestížny titul Miss World získala. V roku 2006 súťaž vyhrala Taťána Kuchařová.

Aj ako Miss môžem byť feministka, hovorí víťazka slovenskej Miss
Video
Zdroj: TV Pravda

Na začiatku finálového večera o prvenstvo súťažilo 112 dievčat a žien z celého sveta. V poslednej štvorici súťažiacich boli spolu s Pyszkovou krásky z Libanonu, Trinidadu a Tobaga a Botswany. Vicemiss sa nakoniec stala Libanonka Jasmína Zajtúnová. Českej víťazke korunku na hlavu usadila jej predchodkyňa, víťazka 70. ročníka súťaže, Poľka Karolina Bielawská.

Češka Krystyna Pyszková sa stala víťazkou 71....
Účastníčky 71. ročníka súťaže Miss World, medzi...
+8Krystyna Pyszková z Českej republiky sa stala...

„Skvelé správy,“ napísal v reakcii na víťazstvo Češky na siet X minister zahraničia Ján Lipavský. „Mal som možnosť ju osobne podporiť minulý týždeň pri neplánovanom dlhom medzipristátí v Indii a veľmi jej tento úspech prajem. Veľa šťastia v ďalšej kariére,“ dodal. Česká diplomatická delegácia minulý týždeň pre poruchu lietadla pri návrate ministra z cesty po Indii, Austrálii a Japonsku uviazla v Bombaji. Lipavského na návštevu súťaže pozvala riaditeľka Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

Miss World 2022 Karolina Bielawska korunuje... Foto: Profimedia
855253658 Miss World 2022 Karolina Bielawska korunuje krásku z Českej republiky Krystynu Pyszkovú.

Pyszkovej zablahoželala tiež modelka Kuchařová, ktorá rovnaký titul vyhrala pred 18 rokmi. „Je to absolútna pecka,“ napísala na Instagrame. „Konečne budem mať v ČR parťačku,“ dodala. Zisk titulu Miss World označila za „privilégium a záväzok na celý život“.

Sophia Hrivňáková Čítajte viac Na pódiu Miss World sa predvedie nielen v kroji z Očovej! Aj luxusný zlatý model pre očarujúcu Miss Slovensko stojí za pohľad

Třinecká primátorka Věra Palkovská povedala, že informácia o víťazstve Pyszkovej je čerstvá, no už stihla pogratulovať jej príbuzným. „Slečna Krystyna je z Třinca-Terasy, chodila na gymnázium v Třinci. Chcem urobiť nielen privítanie. Mám radosť, že v Třinci žijú úspešní a nielen v hokeji, ale na všetkých ‚frontoch‘,“ uviedla primátorka.

Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021... Foto: Lucia Semeníková
Sophia Hrivňáková Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021 reprezentovala krajinu na Miss World. Predveiedla sa aj v kroji z Očovej.

Prvú Miss World zorganizoval v roku 1951 britský priekopník lotérie bingo Eric Morley. Dal jej názov Festival Bikini Contest, na Miss World ju prekrstili médiá. Pre veľký úspech sa Morley rozhodol súboj krásavíc organizovať každoročne. Možno ho k tomu prinútil aj nástup kalifornskej konkurencie, ktorá v roku 1952 vyrukovala s Miss Universe.

Karolina Malisova Čítajte viac Prekvapenie od krásnej českej Miss: Mnohí pochybovali, že ho vôbec má. Priateľa, s ktorým sú spolu 12 rokov, konečne ukázala

Okrem víťazstva Kuchařovej bolo doteraz druhým najväčším úspechom na súťaži Miss World v roku 1998 štvrté miesto vtedajšej českej vicemiss Aleny Šeredovej. Češky boli úspešné aj v ďalších súťažiach – v roku 1995 sa stala Miss Europe Monika Žídkova a v roku 2012 Miss Earth Tereza Fajksová.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #krása #Miss World #Taťána Kuchařová #víťazka #Krystyna Pyszková

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...