Pauhofová ako francúzska kráska: V šatách od Diora hviezda premiéry!

Slovenská herečka Táňa Pauhofová je jednou z ústredných postáv trojdielnej drámy Horiaci ker, ktorú už túto nedeľu uvidia diváci na HBO. Na slávnostnej premiére bola ryšavá Slovenka kráľovnou pôvabu aj štýlu.

25.01.2013 02:00
debata (1)
Herečka Táňa Pauhofová blečená vo francúzskej... Foto: Profimedia.sk
Táňa Pauhofová Herečka Táňa Pauhofová blečená vo francúzskej značke Dior bola hviezdou premiéry trojdielneho filmu HBO Horiaci ker.

Herečka Slovenského národného divadla vyrazila na slávnostné premietanie do Slovanského domu ako elegantná kráska z Paríža. Nie nadarmo, spomíname metropolu Francúzska. Práve odtiaľ totiž pochádzala aj garderóba príťažlivej rusovlásky.

Čierna tylová sukňa siahajúca do polovice lýtok je súčasťou kolekcie módneho domu Dior, z neho pochádzala aj decentná čierna kabelka do ruky. Top bez rukávov zdobený zlatými kvetinami elegantný dojem nežnej francúzskej mademoiselle len umocňoval. Garde držiteľke ocenenia Dosky robil otec a Táňa si slávnostný moment vraj užívala s drobnou trémou.

Slovenská herečka Táňa Pauhofová vyrazila na... Foto: Profimedia.sk
Táňa Pauhofová Slovenská herečka Táňa Pauhofová vyrazila na premiéru Horiaceho kra so svojím otcom.

V televíznom projekte v réžii Agnieszky Hollandovej totiž stvárnila advokátku Dagmar Burešovú, ktorá zastupovala rodinu upáleného Jána Palacha v spore proti komunistickému funkcionárovi Vilémovi Novému. Projekt už dlho pred dokončením vyvolával diskusiu aj kritické ohlasy a predovšetkým veľkú pozornosť kvôli téme vychádzajúcej zo skutočných udalostí. „Snáď sa nemusím báť pozrieť sa vám do očí,“ odkázala Pauhofová na premiére v pražskom Slovanskom dome hrdinom vtedajšej doby.

Pre Pravdu pred časom povedala v rozhovore, že ju teší, akú diskusiu projekt o smrti Jána Palacha a následnom hodnotení jeho činu v komunistickom Československu vyvoláva. „Myslím si, že ide o tému, na ktorú by sa nemalo zabudnúť. Môžem hovoriť najmä za moju generáciu, ktorá toto obdobie nezažila a pozná ho iba sprostredkovane. Ak film vyvoláva diskusiu, to je len dobre.“

Herečka Táňa Pauhofová stvárňuje v projekte... Foto: HBO - Dušan Martinček
Horiaci ker Herečka Táňa Pauhofová stvárňuje v projekte Horiaci ker advokátku Dagmar Burešovú.

V súvislosti s trojdielnym filmom Horiaci ker, v ktorom si zahrala aj Martin Huba, Taťjana Medvecká, Adrian Jastraban, Ivan Trojan či Vojta Kotek, prišla so zaujímavou službou televízia Magio. V čase od 25. až 27. januára 2013 budú mať všetci zákazníci Magio sprístupnený kompletný HBO balíček, aby si v nedeľu 27. januára mohli pozrieť prvý diel trojdielneho televízneho projektu.

1 debata chyba

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...