Šaty zo srdca vydražili za 12 900 eur! Pomôžu bábätkám

Nedávna prehliadka módnych trendov spoločenskej módy ponúkla opäť aj špeciálnu kolekciu šiat zo srdca. Červené modely vydražili v benefičnej aukcii za rekordnú sumu.

19.12.2013 19:40
debata
Kvinteto topmodeliek v červených charitatívnych... Foto: ORANGE
Orange Fashion Show 2013 - Šaty zo srdca Kvinteto topmodeliek v červených charitatívnych šatách zo srdca - zľava: Zuzana Mačasová (model Fero Mikloško), Kamila Filipčíková (v šatách od Márie Štranekovej), Kinga Rajzak (v šatách od Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku), Denisa Dvončová (v šatách od Marcela Holubca) a Martina Torkosová (šaty od Veroniky Hložníkovej).

Celkový výťažok za päticu modelov červených rób (konkrétne od Veroniky Hložníkovej, Márie Štranekovej, Hany Převrátilovej s Borisom Hanečkom, Marcela Holubca a Fera Mikloška) dosiahol sumu 12 900 eur. Celá poputuje na podporu perinatologických centier na Slovensku a pomôže tak zlepšiť starostlivosť o predčasne narodené bábätká.

„Suma je trojnásobne vyššia, ako sa nám podarilo získať minulý rok. Vnímam to ako potvrdenie toho, že ak sa ľudia majú možnosť dozvedieť o problémoch či potrebe pomôcť, tak sa stále nájdu takí, čo nezištne dokážu podať pomocnú ruku,“ uviedla vo vyhlásení pre médiá riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Zaujímavosťou je, že jednu z plesových rób vydražil aj manželský pár, ktorý má sám skúsenosti s predčasným pôrodom bäbátka. V minulých rokoch medzi dražiteľmi boli najmä známe osobnosti, tentoraz ide o predstaviteľov úspešných firiem.

Topmodelka Zuzana Mačasová v kreácii od Fera...
Modelka Miroslava Luberdová v kreácii od Fera...
+50Modelka v kreácii od Fera Mikloška na...

Výročná prehliadka spoločenskej módy Orange Fashion Show 2013 sa konala minulý pondelok už desiatykrát. Počas jubilejného ročníka svoje plesové vízie predstavila šestica spomenutých dizajnérov, z nich Hana Převrátilová a Boris Hanečka sa spojili a vytvorili kolekciu ako dizajnérsky subjekt. Márii Štranekovej zase pomáhali študentky Ateliéru odevného dizajnu v Zlíne. Viac o akcii čítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #výťažok #Šaty zo srdca #predčasne narodené deti

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...