Móda z plesu: Očarila Hablovičová, Ficová aj dramatická Heringhová

Ples v opere aj tento rok privítal na červenom koberci množstvo známych osobností.

13.01.2014 00:00
debata (3)
Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa...
Lucia Hablovičová Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa Hanečku.

Protesty a kritika síce nechýbali, ale bez ohľadu na ne patrí práve úvodná udalosť plesovej sezóny k dychtivo sledovaným akciám. Vo veľkej miere aj kvôli dámam a ich slávnostnej garderóbe.

Začínať treba od najlepšieho a Lucia Hablovičová, ktorá si v sobotu večer užila návrat do spoločnosti po „materskej“ prestávke, sa rozhodne medzi najlepšie oblečené dámy radiť mohla. Spojila sa už tradične s návrhárom Borisom Hanečkom a ako prezradila, róba vznikla doslova počas 24 hodín. Na jej podobe to však vidieť vôbec nebolo. Ľahkosť krémového hodvábneho základu akoby spútaná sieťovinou s krištálikmi podčiarkla Hablovičovej dokonalé krivky, dekolt bol sexi, ale nie vulgárny. Aranžovaná aplikácia z peria a sieťka, ktorú si nositeľka prehodila cez dohladka učesané havranie kadere, dodávali modelu jemný dotyk teatrálnosti. Na pompézne podujatie v priestoroch Opery SND boli absolútne vhodné.

Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa...
Manželia Dagmar Hubová a Martin Huba.
+35Moderátor Matej Cifra, známy najmä pod...

Dokonalé „teátro“ predviedla aj modelka Andrea Heringhová a v jej sínusoide prezentácie na spoločenských podujatiach išlo tentoraz opäť o výstup na vrchol. Čierna večerná róba s dlhou vlečkou, ktorú Heringhová nosila prehodenú v ruke, pochádzala z dielne značky DSquared2. Jej súčasťou bola aj kožušinová štóla aranžovaná okolo pliec a dlhé čierne rukavice. Najmä pri pózovaní pôsobila nositeľka uhrančivo a línia šiat pripomínala akoby sa rozlievajúci tuš na bielom papieri. Úprava účesu do podoby divy z 30-tych rokov minulého storočia bola skvelá voľba – matné, na perách takmer priesvitné líčenie nemusí lahodiť každému, ale v tomto prípade sedelo.

Modelka Andrea Heringhová v uhrančivej čiernej... Foto: ORANGE
Andrea Heringhová Modelka Andrea Heringhová v uhrančivej čiernej večernej kreácii od značky DSquared2.

Krásny model z hodvábnej gázy vo farbe kamennej sivej, ktorý zdobili hematitové kamienky, predviedla riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. Stávka na spoluprácu s dizajnérkou Hanou Převrátilovou sa jej už niekoľko rokov vypláca a iné neplatilo ani tentoraz. Precízny strih zdôraznil a obkreslil ženské krivky. Silueta, ktorú zaujímavo „rozbíjala“ aranžovaná sukienka v oblasti bokov, pôsobila veľmi sošne. Naznačená vlečka celkový dojem vybalansovanej elegancie s dotykom sexepílu ešte umocňovala.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v... Foto: ORANGE
Andrea Cocherová Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v šatách od Hany Převrátilovej.

Od Hany Převrátilovej a tentoraz aj Borisa Hanečku pochádzali šaty fotografky Petry Ficovej. Išlo o kreáciu z prehliadky Orange Fashion Show, ktorá vraj Ficovú okamžite uchvátila. Dvojica dizajnérov v spoločnej tvorbe vytvorila model z hodvábneho crashu. Korzetovú časť zdobili tisícky krištáľov, ktoré tvorili akoby brnenie a postupne sa rozsypávali po ľahučkej sukni dozdobenej pštrosím perím. Absencia šperkov bola dobrou voľbou, samotný model bol totiž taký výrazný, že mu stačila len prirodzená krása nositeľky.

Fotografka Petra Ficová v róbe zo spoločnej... Foto: ORANGE
Petra Ficová Fotografka Petra Ficová v róbe zo spoločnej kolekcie Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku, ktorú prezentovali na Orange Fashion Show 2013.

Boris Hanečka vytvoril šaty aj pre moderátorku Plesu v opere Luciu Barmošovú. Veľkolepá kreácia pôsobila najmä na pódiu naozaj efektne. Metalický trblietavý korzet budil uprostred sály vo svetlách reflektorov dojem rozžiareného mesiaca, masívna sukňa s trblietavými odleskami akoby bola hviezdnou oblohou. Podobne pri rozhovore opísal ideu šiat aj samotný Hanečka. Barmošovej model pristal, aj v jej prípade sa absencia výrazného šperku v dekolte javila ako správna voľba.

Sopranistka Adriana Kučerová si nechala šaty zhotoviť u Roberta Bartolena. Vzhľadom na pokročilé štádium tehotenstva stavila na empírový strih, ktorý sa bruško nesnažil skrývať, ale vyzdvihnúť pôvab tehotenstva. Líniu poprsia vymedzoval štrasový lem a výrazné štrasové ramienka.

Tehotná operná diva Adriana Kučerová v šatách,... Foto: ORANGE
Adriana Kučerová Tehotná operná diva Adriana Kučerová v šatách, ktoré jej ušil Robert Bartolen.

Ples v opere sa nezaobišiel ani bez dizajnérov Lukáša Kimličku a Marcela Holubca. Prvý menovaný prišiel ako garde lekárky Aleny Pallovej a z jeho dielne pochádzala aj veľkolepá divadelná róba, ktorú si blondínka obliekla. Ľadovomodrý odtieň v kontraste s plavými kaderami a tónom pleti vytváral až bábikovský dojem. Šaty boli prepracované, hornú časť zdobili trblietavé výšivky a nositeľka kreáciu doladila výraznými náušnicami v rovnakom odtieni a kabelkou v krémovom odtieni s lesklým dezénom. V róbe od Lukáša Kimličku prišla aj Veronika Ostrihoňová – priateľka moderátora Mateja Sajfu Cifru. Ostrihoňová si vraj model vybrala za šesť minút. Striktnosť čiernobieleho kontrastu sukne a priehľadného topu osviežovali pierka a frivolne bodkovaný materiál dozdobený krištáľmi.

Lekárka Alena Pallová v róbe od Lukáša Kimličku. Foto: ORANGE
Lekárka Alena Pallová. Lekárka Alena Pallová v róbe od Lukáša Kimličku.

Podnikateľka Petra Marko si vybrala šaty u Marcela Holubca, pričom tiež išlo o model z prehliadky Orange Fashion Show. Maslová plisovaná róba doplnená metalickou „klietkou“ vychádza z inšpirácie filmom Panna a netvor a jazdeckou tematikou. Marko v nej vyzerala príťažlivo a ako prezradila, v šatách sa veľmi dobre cítila. Rozhodnutie osloviť domáceho návrhára vraj u nositeľky šiat od Diora či Gucci vyplynulo z jej snahy podporiť domácich tvorcov. Z kolekcie Šaty zo srdca od Fera Mikloška pochádzali červené šaty manželky poslana Juraja Drobu Kataríny. Droba ich pre svoju polovičku vydražil a prispel tak na pomoc perinatologickým centrám, ktorým bude výťažok z Plesu určený.

Moderátorka Zlatica Puškárová v kreácii od Jany...
Zlatica Puškárová Moderátorka Zlatica Puškárová v kreácii od Jany Pištejovej.

Moderátorka Zlatica Puškárová tento rok pracovala a partnera Patrika Švajdu nechala doma. Bielu kreáciu s trojštvrťovými rukávmi, opaskom umocneným perličkami a čipkou našívanou v oblasti pliec a bočnej línie poprsia si už tradične nechala pripraviť u dizajnérky Jany Pištejovej. Blondínke z televízneho spravodajstva večerná toaleta svedčala, pôsobila v nej distingvovane a elegantne.

Jednou z farieb večera bola aj modrá. Objavilo sa v nej niekoľko dám. V ultramarínovej kreácii s ľahučkou mierne rozšírenou sukňou a čipkovaným živôtikom prišla herečka Jana Lieskovská. Riaditeľka Fashion TV Gabriela Drobová stavila na elastický model s lepenými flitrami z požičovne v tóne kobaltovo modrej, ktorý podporovala lakovanými doplnkami v identickom odtieni.

Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková v... Foto: ORANGE
Karolína Chomisteková Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková v šatách z požičovne a s čelenkou od Veroniky Lokajíčkovej. Tá pre ňu zhotovila aj pláštik, v ktorom do opery prišla.

V požičovni lovila aj Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková. Jej matné ultramarínové šaty, ktoré obkresľovali bezchybnú figúru, pôsobili jednoducho, ale príťažlivo. Chomisteková ich doplnila čelenkou od dizajnérky Veroniky Lokajíčkovej, ktorá jej pripravila aj pláštik na príchod do opery. Mix striktnej elegancie s akýmsi závanom foklórnosti kráľovnej krásy svedčal.

Moderátorka Iveta Malachovská sa každý rok pri výbere plesovej róby akoby hľadala a nájsť tú správnu cestu sa jej stále nedarí. V páse schytené červené šaty boli v dekolte tesné a oblasti bruška voľné, čo opticky vytváralo dojem masívnej hornej časti tela. Sukňa s vysokým rozparkom pôsobí až nepatrične. Krištáľové zdobenia na lemoch rukávov a v oblasti pravého pleca sa snažili šatám dodať dojem honosnosti, no neuspeli.

Dámy si pozrite v galérii vyššie, v ankete dolu môžete hlasovať o najkrajšiu dámu a jej róbu na Plese v opere.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #červený koberec #Ples v opere #Adriana Kučerová #Andrea Heringhová #Petra Ficová #Lucia Barmošová #Lucia Hablovičová

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...