Princ s manželkou sú v Austrálii: Catherine oslnila v šatách srbskej rodáčky!

Britský princ William s manželkou Catherine a synom Georgom pricestovali v stredu do Austrálie na desaťdňovú návštevu. Majú za sebou takmer rovnako dlhý pobyt na Novom Zélande, v Austrálii ich čaká podľa stanice BBC náročný program.

16.04.2014 12:11
debata (2)
Princ William a jeho manželka Catherine aj so... Foto: SITA/AP, Rob Griffith
Princ William a jeho manželka Catherine aj so synom Georgom Princ William a jeho manželka Catherine aj so synom Georgom v náručí vystupujú z lietadla po prílete do Sydney.

Vojvodkyňa z Cambridge vystúpila do slnečného jesenného austrálskeho dňa v žiarivo žltých šatách od dizajnérky Roksandy Ilincicovej – britskej návrhárky so srbskými koreňmi. V náručí držala syna Georga a vyzerala oslnivo, veľmi elegantne a pôvabne.

Britský kráľovský pár po prílete do Sydney.
Vojvodkyňa Catherine a princ William...
+3Princ William a jeho manželka Catherine aj so...

Na letisko prišiel mladý pár privítať premiér Tony Abbott a guvernér Peter Cosgrove s manželkami a tiež početný zástup Austrálčanov. Keď vojvodkyňa preberala kyticu od Joscelyn Sweeneyovej, ktorá trpí Downovým syndrómom, odovzdala syna do náručia princovi Williamovi.

Potom sa rodina odobrala do prístavu a následne so budovy slávnej opery v Sydney. Okrem iného ju čaká návšteva Brisbane, budúci utorok výlet ku skale Uluru, známej tiež ako Ayers Rock, o deň neskôr potom Adelaide na juhu krajiny a na konci cesty tiež dvojdňová návšteva metropoly Canberry.

Vojvodkyňa Catherine a princ William... Foto: Reuters, Jason Reed
Vojvodkyňa Catherine a princ William Vojvodkyňa Catherine a princ William odštartovali desaťdňovú návštevu Austrálie. Catherine žiarila v šatách od dizajnérky Roksandy Ilincicovej.

Austrálsky pobyt páru bude oficiálne odštartovaný na stredajšejsláv­nostnej večeri usporiadanej v budove Opery štátom Nový Južný Wales.

Austrália i Nový Zéland sú bývalé britskej kolónie, teraz konštitučné monarchie, v ktorých panovníčku zastupujú guvernéri. Podľa agentúr sú Kate a William dobrými vyslancami kráľovskej rodiny. Práve v čase ich návštevy bol zverejnený čerstvý prieskum, z ktorého vyplýva, že 51 percent Austrálčanov si želá zachovať súčasné zriadenie. Pre zavedenie republiky sa vyslovilo 42 percent z 1400 účastníkov ankety.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ George #vojvodkyňa Catherine #Austrália #Princ Wiliam #štátna návšteva

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...