Móda zo Slovenky roka: Ficová žiarila, Sklovská nevie, kedy dosť

Nedeľňajšie vyhlásenie cien Slovenka roka opäť navlieklo mnoho známych žien do slávnostnej garderóby.

23.06.2014 15:10
debata
Fotografka Petra Ficová. Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Petra Ficová Fotografka Petra Ficová.

Niektoré, bohužiaľ, potvrdili aj to, že úroveň spoločenskej módy je na Slovensku stále veľmi rozpačitá.

Hádam na začiatok od toho najlepšieho – fotografka Petra Ficová bola bez chybičky. Mladá pôvabná dáma má cit pre módu a pravdepodobne aj finančné zázemie zadovážiť si luxusné a trendové kúsky. Nedeľňajší večer strávila v čiernej puzdrovej kreácii s jemne sa rozširujúcou sukňou. Strohosť čiernej efektne rozbíjal panel sieťoviny na chrbte, fialová listovka Bottega Veneta, ale tiež extravagantný šperk – akási trblietavá klipsňa po celom obvode ucha. Jednoduchý účes a takmer nahé líčenie a výsledok bol skutočne skvelý.

Na ceremoniáli zaspievala aj Nela Pocisková.
Herečka Mária Kráľovičová (vpravo).
+13Rok 2014: Speváčka Sisa Sklovska.

Speváčka Suzie Hroncová sa pokúsila o zaujímavú kombináciu sýtej fialovej sukne doplnenej ľahkou bielou blúzkou s aplikáciami na ramenách. Vzdušnosť a voľnosť od pása nahor pôsobila efektne, bohužiaľ sukňa akosi neforemne a tak celkový dojem bol akoby nedotiahnutý. Slabinou bol aj účes – prirodzenosť a snaha o dojem ležérnosti je jedna vec (často dosahovaná dlhým sedením u kaderníka), ale Hroncovej vlasy pôsobili skrátka neupravene.

Speváčka Suzie Hroncová. Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Suzie Hroncová Speváčka Suzie Hroncová.

Modelka Mária Zelinová podobné podujatia vymetá v pracovnom nasadení – ako moderátorka módnej televízie. Mladej dáme v staroružových dievčenských šatách s čipkovanou šupkou v hornej časti tela v zásade niet čo vytknúť – vyzerá mladistvo, patrične na svoj vek, pôvabne. Ale otázka znie, či sa práve táto dĺžka hodí na akciu spojenú s gala programom. Kabelke by zase neublížilo o pár centimetrov menej z celkového objemu, pozornosť zbytočne láka retiazka.

Speváčka Sisa Sklovska. Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Sisa Sklovska Speváčka Sisa Sklovska.

Ak hovoriť o lákaní pozornosti, pri speváčke Sise Sklovskej oko hádam ani nevie, kam by skôr zamierilo. Jej čierny elastický overal pošívaný krištáľmi a kamienkami obstojí ako pódiový kostým, ale v civile pôsobí bizarne. A to aj s ohľadom na Sklovskej typický štýl, ktorý je synonymom filozofie, že veľa je skrátka dobre a čím viac, tým ešte lepšie. Žiadať striedmosť by sme si v jej prípade netrúfli, naučiť sa gradovať opulenciu rafinovanejšie a premyslene (napríklad kabelka, veľkosťou aj tvarom bola úplne nepatričná) zostane asi len zbožným prianím.

Herečka Mária Kráľovičová (vpravo). Foto: Daniel Kaplavka
Herečka Mária Kráľovičová (vpravo). Herečka Mária Kráľovičová (vpravo).

Mnohé dámy by sa mohli učiť od herečky Márie Kráľovičovej. Vitálna dáma, ktorá už sfúkla 86 sviečok na torte, si na nedeľňajší večer vybrala model šiat s vertikálnym pruhovaním kombinujúcim čiernu a farbu šampanského. V odtieni tej druhej, no so zatkávaným lurexovým vláknom bolo vyhotovené aj bolerko. Výčitka smeruje akurát k vlasom – cop z príčesku prehodený na stranu už stráca svoju prirodzenosť mladistvého vyžarovania a pôsobí umelo.

Ďalšie dámy si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Mária Kráľovičová #Petra Ficová #Sisa Sklovska #Slovenka roka #Suzie Hroncová

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...