Hviezdy módnej noci: Husárová, Chomisteková či Kušnírová stoja za príklad!

Módne gala spojené s charitou, ktorému v stredu večer patrili priestory bratislavskej Reduty, prilákalo do historických priestorov množstvo známych tvárí. Predovšetkým modeliek či víťaziek súťaží krásy. Ako sa popasovali s výzvou večernej garderóby?

21.11.2014 11:00
debata
Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína... Foto: Fashion TV
Karolína Chomisteková Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková v kreácii od Michaela Kováčika.

Vo všeobecnosti sa potvrdilo, že domáce celebrity sú rady megalomanské. Všetkého veľa, trblietania, čipky, peria, volánov či mašlí. Bohužiaľ, výsledok veľakrát presahuje hranicu únosnosti a namiesto pôvabu pridáva dojem gýčovitosti. Vybalansovať veľkolepú a bohato zdobenú róbu, ktorú zväčša inšpiruje tvorba libanonskej módnej školy v zložení Elie Saab, Zuhair Murad či Reem Acra, nie je jednoduché. A kým hollywoodske hviezdy to zväčša zvládnu aspoň triezvou či decentnou vizážou, absenciou šperkov či doplnkami, stredoeurópsky región (nositeľky aj autori šiat) sa stále má čo učiť.

Aj na Fashion TV Sparkling Charity Night však boli dámy, ktorých štýl môže konkurovať tomu hollywoodskemu­. Ktoré?

Topmodelka Viera Schottertová v kreácii Alfredo...
Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína...
+25Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína...

Ukážková voľba sa podarila v stredu večer aktuálnej riaditeľke Miss Slovensko Karolíne Chomistekovej. Biele šaty od Michaela Kováčika boli oslavou minimalizmu s efektným detailom. Bývalá kráľovná krásy výborne volila doplnky – telová listovka v kombinácii s metalickými striebornými lodičkami fungovala. A podobné platí aj o vizáži. Karolína bola jednou z modeliek, ktoré predvádzali počas večera kolekciu španielskeho domu Alfredo Villalba a svoju vizáž musela prispôsobiť potrebám dizajnéra. Bola to asi šťastná zhoda náhod, ale hladký účes a nahé líčenie dokonale kooperovali so šatami.

Bývalá Miss Slovensko Veronika Husárová v... Foto: Fashion TV Czech & Slovak
Veronika Husárová Bývalá Miss Slovensko Veronika Husárová v šatách Gucci.

Ďalšia bývalá kráľovná krásy, Veronika Husárová, si obliekla šaty zo staršej kolekcie talianskeho módneho domu Gucci. Čierna kreácia so symetrickými volánmi lemujúcimi horný diel nezdôrazňovala žiadnu zo ženských predností, no napriek tomu bola sexi. Rafinovane sexi. Husárová výborne volila doplnky. Jediná výčitka smeruje k účesu. Výčes by v kombinácii s efektom volánov na šatách fungoval lepšie.

Bývalá televízna moderátorka a dnes úspešná podnikateľka Silvia Kušnírová bola jednou z mála žien, ktorá sa nebála staviť na nohavice. Konkrétne nohavicový overal. Kto by sa obával, že to nie je dostatočne noblesná voľba, môže nasledovať práve jej príklad. Čiernu kreáciu efektne dopĺňal zlatý lem zipsu okolo dekoltu a výrazné doplnky v podobe náramkov a efektnej kabelky do ruky. Kožušinová štóla dojem elegantného luxusu ešte podčiarkla.

Podnikateľka Silvia Kušnírová.
Silvia Kušnírová Podnikateľka Silvia Kušnírová.

V dielni francúzskej značky Lanvin vznikli šaty modelky Andrey Heringhovej, v ktorých dorazila na stredajší galavečer ona (mimochodom, mala ich už na Krištáľovom plese pred pár rokmi). V jej prípade bola čierna kožušinová pelerínka skôr na škodu. Našťastie, po oficiálnom pózovaní ju zložila. Nechala tak vyniknúť luxusný riasený model s antickou inšpiráciou doplnený výrazným opaskom. Nádherná bola drobná kabelka do ruky. Zaexperimentovať mohla viac s účesom – napríklad ten minuloročný bol bezchybný (pozrite tu).

Modelka Andrea Heringhová v šatách Lanvin po...
Andrea Heringhová a Boris Kollár Modelka Andrea Heringhová v šatách Lanvin po boku partnera Borisa Kollára.

Veľmi podobný odtieň šiat ako Heringhová zvolila na stredajší večer Mária Zelinová. Strihovo efektný kúsok z dielne značky NuPPl, pre ktorú Zelinová tiež navrhuje, obresľoval pekne postavu a vysokej blondínke svedčal. Diskutabilný bol dekolt – pôsobil totiž príliš tesne. Moderátorka doplnila šaty priehľadnou tylovou „pelerínou“ a dojem pritesného výstrihu mierne vyvážila. Pozitívne prispievala aj jednoduchá vizáž, nabudúce by však neuškodil centimeter-dva naviac práve na poprsí.

Herečka Michaela Čobejová. Foto: Fashion TV
Michaela Čobejová Herečka Michaela Čobejová.

Medzi hosťami stredajšieho večera bola aj herečka Michaela Čobejová. Patrí do skupiny žien, ktorých postava nemá zdôraznený driek a je aj pomerne drobná, čo ju dosť obmedzuje vo výbere šiat. Jej biela kreácia s trojštvrťovými rukávmi predelená tenučkým čiernym opaskom však opticky fungovala – siluetu predĺžila a predelila. Zafírovo modré doplnky boli v poriadku. Mladistvo pôsobiaca dvojnásobná mama tak môže byť príkladom pre iné dámy.

Ďalšie celebrity si pozrite v galérii.

Podnikateľ Boris Kollár s herečkou Michaelou...
Dizajnér Lukáš Kimlička upravuje šaty svojej...
+57Modelky v šatách ateliéru Alfredo Villaalba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Karolína Chomisteková #minimalizmus #Veronika Husárová #Fashion Sparkling Charity Night 2014 #Silvia Kušnírová

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...