Rick Astley otvorí 15. Ples v opere, ukáže nový smoking a (možno) i tanec

Uvoľnený, bezprostredný, stále s chlapčenskou iskrou v očiach - tak sa predstavil pred zástupcami slovenských médií v piatok podvečer britský spevák Rick Astley.

09.01.2015 19:30
Britský spevák Rick Astley. Foto:
Britský spevák Rick Astley.
debata (2)

Štyridsaťosemročný rodák z malého severoanglického mestečka Newton Le Willows, ktorého preslávili hity ako Never gonna give you up či Cry for help, vystúpi v sobotu večer na Plese v opere. Stane sa vôbec prvou mužskou hviezdou, ktorá tento slávnostný úvod plesovej sezóny aj odštartuje – úderom na gong.

Astley pricestoval do Bratislavy zo susedného Rakúska. „Vystupovali sme v Innsbrucku, mali sme tam koncert, takže odtiaľ sme prišli rovno sem. Nebola to dlhá cesta,“ vysvetlil novinárom. Potvrdil aj to, čo sa o ňom už roky hovorí – že má strach z lietania. „Ak mám koncert v Japonsku alebo USA, lietadlu sa nevyhnem, ale pri vystúpeniach v Európe jazdím autom. Myslím si, že je to dobrý spôsob, ako trochu spoznávať jednotlivé krajiny, užívať si ich počas jazdy. A pravda je tiež, že ak môžem, lietaniu sa vyhýbam,“ uviedol.

Práve dlhé jazdy autom sú pre neho tiež šancou na počúvanie hudby. Lokálne rádiostanice vraj strieda s audioknihami. Na cestách ho sprevádza kapela, ale často aj manželka, s ktorou pricestoval aj na Slovensko. Dlho sa však nezdržia. „V nedeľu odchádzame, ako inak, autom do Amsterdamu, kde vyzdvihneme našu dcéru. Študuje tam. A potom ju odvezieme do Kodane, lebo tam zase žije, prezradil svoje "cestovateľské“ plány Astley.

Britský spevák Rick Astley s moderátorkou Verou... Foto: ORANGE
Britský spevák Rick Astley. Britský spevák Rick Astley s moderátorkou Verou Wisterovou.

Tie najbližšie, víkendové, však naplno patria práve Plesu v opere, ktorý sa koná už 15-krát. „Je úžasné, keď svojou prácou a koníčkom zároveň môžete aj pomáhať. Preto je mi cťou vystúpiť na podujatí, ktoré má okrem dlhoročnej kultúrnej tradícii aj silný dobročinný účel,“ prezradil Astley. Speváka a hviezdu konca 80-tych rokov však neoslovil len charitatívny rozmer podujatia.

„Viete, ja často hrávam pod holým nebom. Som na pódiu, ale to stojí niekde na lúke. Keď sa mi ozvali s ponukou na váš ples, googlil som si, ako vyzerá. A uchvátili ma priestory, kde sa podujatie koná. Naozaj nemám každý deň príležitosť účinkovať v takých nádherných priestoroch. Nemohol som to odmietnuť,“ komentoval s úsmevom spevák, ktorý si pre bratislavskú akciu kupoval nový smoking. Či bude tancovať, vraj ešte uvidí. „To bude záležať najmä od kvality alkoholu,“ zavtipkoval.

Časy najväčšej slávy zažil práve v úvode kariéry, no Astley stále tvorí hudbu a pravidelne koncertuje. Za svoj najväčší úspech považuje fakt, že sa stal otcom, ale tiež, že hity, ktoré vznikli pred vyše štvrťstoročím, dokážu stále osloviť publikum. „Neviem si predstaviť, že by som robil niečo iné ako hudbu. Znie to možno ako klišé, ale hudbu milujem. Asi by som sa dokázal rozlúčiť s hudobným biznisom, ale nie s tvorením hudby a hudbou v jej podstate,“ vysvetlil.

Tohtoročný Ples v opere bude po prvý raz režírovať žena – Jana Burkiewicz. Podujatie bude moderovať herečka Monika Hilmerová. O program sa okrem Astleyho postarajú Miroslav Žbirka, Hex, Vidiek, Cigánski diabli s Katarínou Knechtovou, Miroslava Partlová, Mária Čírová, Anita Soul alebo Svetlana Rymarenko, známa z formácie Fragile. Nebudú však chýbať ani hviezdy Baletu a Opery SND vo veľkolepom programe inšpirovanom barokom.

Výťažok z Plesu v opere organizátori tentoraz venujú detským anestéziologicko-resuscitačným klinikám. Každý pozvaný pár na plese venuje minimálne 500 eur na dobročinné účely. Mnohí hostia však doteraz venovali aj výrazne vyššie sumy – najvyšší individuálny príspevok mal hodnotu 15-tisíc eur. Celkový výťažok v rámci doterajších charitatívnych aktivít dosiahol sumu milión eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #charita #vystúpenie #Ples v opere #Rick Astley #smoking #láska k hudbe

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....