Móda z Plesu: Ohúrila Ficová, Hilmerová sa trblietala, Rosová šokovala

Móda žien na Plese v opere už pätnásť rokov púta pozornosť verejnosť. Pochvál aj kritík je plný mediálny priestor, v posledných rokoch tiež diskusie na sociálnych sieťach.

12.01.2015 00:00
debata (13)
Fotografka Petra Ficová v šatách od Michaela... Foto: ORANGE
Fotografka Petra Ficová v šatách od Michaela Kováčika. Fotografka Petra Ficová v šatách od Michaela Kováčika.

Aj Pravda.sk tradične každý rok prináša prehľad módy vybraných žien – tento rok nebude výnimkou. Ako zvládli dámy voľbu večernej garderóby na plesovú udalosť roka?

Medzi najlepšie oblečené ženy večera sa zaradila fotografka Petra Ficová. Jej snehobiela kreácia z dielne dizajnéra Michaela Kováčika bola oslavou minimalizmu, práce s materiálom a strihom, ktorý sa sám stáva najvýraznejším a vlastne tiež zdobným prvkom modelu. Jemne odhalené plece, previs látky cez hrudník, naznačená vlečka vytvárali krásnu sošnú siluetu. Úprava vlasov či líčenie a doplnky boli doladené na jednotku. Ficová ponúkla ukážkovú alternatívu, ako by mala vyzerať móda modernej slovenskej ženy pri spoločenskom podujatí.

Moderátorka Alena Heribanová v šatách od Fera...
Lucia Hablovičová vo veľkolepej róbe od Borisa...
+45Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v...

Podobne platí aj o Diane Sternovej, manželke podnikateľa Tomáša Sterna, ktorej šaty vznikli pod rukami dizajnéra Marcela Holubca. Nádherne vyvážená, no pritom originálna farebnosť, kombinácia luxusného materiálu a zároveň akejsi ležérnosti v podobe detailov vreciek, výrazný prvok v podobe opasku odkazujúceho na japonskú kultúru – to všetko dokopy vyzeralo vynikajúco.

Podnikateľ Tomáš Stern a jeho manželka Diana,... Foto: ORANGE
Podnikateľ Tomáš Stern a jeho manželka Diana Stern Podnikateľ Tomáš Stern a jeho manželka Diana, ktorá mala nádherný model od Marcela Holubca.

V ateliéri dizajnérky Hany Převrátilovej vznikol opäť model hostiteľky večera – riaditeľky Plesu v opere Andrey Cocherovej. Smaragdovozelená kreácia, ktorej dominantou bol dezén z hutnej čipky a bohatá vlečka, nositeľke svedčal. Rukáviky boli akoby len naznačené, zdobené veľmi jemne, pár pierkami v rovnakej farbe. Šaty príťažlivo zdôraznili ženskosť siluety a ich farba krásne kooperovala s pokožkou a farbou vlasov. Kovovo strieborné doplnky boli vhodné.

Dizajnérka Převrátilová pripravila aj večerný model pre Beátu Danglovú. Manželka známeho herca a humoristu stavila na na prvý pohľad minimalistický tričkový vrchný diel a jemne riasenú sukňu v sivej farbe z hodvábnej organzy. Zdobnosť modelu ste odhalili až zblízka, top totiž bol tvorený z telového podkladu a sivej čipky, zdobenej trblietavými krištáľmi kopírujúcimi vzory v dezéne. Trblietavá kabelka do ruky bola vhodným doplnkom, viac pozornosti by si zaslúžila úprava účesu.

Beáta Danglová v šatách od Hany Převrátilovej. Foto: ORANGE
Beáta Danglová v šatách od Hany Převrátilovej. Beáta Danglová v šatách od Hany Převrátilovej.

Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes majiteľka škôlky a podnikateľka Lucia Hablovičová už tradične stavila na osvedčenú spoluprácu s Borisom Hanečkom. Kým minulý rok pre ňu pripravil model s nežnou a tlmenejšou siluetou, v sobotu sa ukázala v opere vo veľkolepej divadelnej róbe s masívnou sukňou. Zdobenie na živôtiku vyzeralo naživo efektne, fotografie mu trochu uberajú z údernosti, lebo sa na nich stráca lesk. Prvok ruského tylu zahaľujúceho ramená, ktorý bol zakomponovaný do výšivky, pôsobil rafinovane a Hablovičová šaty „predávala“ aj svojím pôvabom.

Lucia Hablovičová vo veľkolepej róbe od Borisa... Foto: ORANGE
Lucia Hablovičová v Lucia Hablovičová vo veľkolepej róbe od Borisa Hanečku.

Ďaľšiu veľkolepú róbu s masívnou sukňou predviedla v sobotňajší večer Andrea Heringhová. Model z dielne Jany Pištejovej a Róberta Vrzalu pracoval s efektom zrkadlovej potlače využívajúcej motívy ako kvetiny, bažanty či dokonca mená detí. Na živôtiku bol vizuálny motív navyše dotváraný nalepovanými trblietavými kamienkami. Digitálne potlače sa držia v centre záujmu dizajnérov už nejaký rok a využitie motívov flóry a fauny sa javí ako trendový nápad. Problémom v prípade Heringhovej šiat však bola prekombinovanosť – masívna potlačená sukňa by asi fungovala lepšie s neutrálnym vrchným dielom. Model jej opticky dodával dojem masívnosti. Efektná bola úprava a najmä účes, akoby noblesnejšia verzia podľa vzoru Grace Jones.

Podnikateľ Boris Kollár a jeho partnerka -... Foto: ORANGE
Boris Kollár a jeho partnerka - modelka Andrea Heringhová Podnikateľ Boris Kollár a jeho partnerka - modelka Andrea Heringhová v šatách od Jany Pištejovej a Róberta Vrzalu.

Moderátorka Zlatica Puškárová sa tiež obliekla u Jany Pištejovej. V jej prípade zaujala farebnosť. Výrazný priam bandážový červený top s aplikáciami čipky a aranžovanými rukávikmi z vyšívaného tylu doplnila telová sukňa s veľmi nežným pudrovým farebným podtónom. Kombinácia vyznievala zaujímavo a blondínke pristala.

Moderátorka Alena Heribanová v šatách od Fera... Foto: ORANGE
Alena Heribanová Moderátorka Alena Heribanová v šatách od Fera Mikloška. S manželom Jozefom Heribanom.

Moderátorka Alena Heribanová oslovila pre prípravu plesových šiat opäť Fera Mikloška – tak ako v minulých rokoch. Marhuľová kreácia z kráľovského saténu ju rozjasňovala a dodávala mladistvý dojem. Hoci u Mikloška a jeho spoločenskej módy sme väčšinou zvyknutí na kombinovanie farieb, štruktúr či vzorov, tentoraz staval na údernosti jedného výrazného materiálu a bola to dobrá voľba. Materiál pôsobil luxusne, plesový dojem určoval strih sukne aj vizáž nositeľky.

Finančníčka Regina Ovesny Straka v róbe od... Foto: ORANGE
Regina Ovesny Straka Finančníčka Regina Ovesny Straka v róbe od Oscara de la Rentu.

Skvelú ukážku toho, ako sa môžu obliekať aj dámy v zrelom veku, ponúkla bankárka Regina Ovesny Straka. Model čiernobielych bodkovaných šiat z dielne Oscara de la Rentu pôsobil veľmi sviežo a nežne, no pritom vyznieval patrične pre dámu v zrelom veku. Ovesny Straka ho doplnila kožušinovou štólou okolo ramien. Aj bez nej však vyzerala výborne.

Bývalá starostka mestskej časti Bratislava -... Foto: ORANGE
Tatiana Rosová Bývalá starostka mestskej časti Bratislava - Staré mesto Tatiana Rosová - v šatách od Róberta Vrzalu.

V prípade bývalej starostky Starého mesta Bratislava Tatiany Rosovej sa o nasledovania hodnom príklade nedá hovoriť. Model z dielne Róberta Vrzalu bol ťažko stráviteľnou kombináciou umelého materiálu s psychedelickými digitálnymi potlačami, lacného tylu a falošnej kožušiny, ktorú dopĺňali bažantie perá. Masívna pozlátená reťaz na krku s umelými plastovými kvetinkami boli čerešničkou na torte – až sa núka otázka, či náhodou tieto šaty neukrývajú v sebe koncept satirického žartovania na účet gýču. Vzhľadom na doterajšiu tvorbu Róberta Vrzalu je to však nepravdepodobné.

Herečka a moderátorka 15. Plesu v opere Monika... Foto: ORANGE
Monika Hilmerová Herečka a moderátorka 15. Plesu v opere Monika Hilmerová v šatách od Veroniky Hložníkovej.

Herečiek sa v sobotu večer objavilo v budove Opery SND málo. Jednou z nich ale bola pôvabná Lucia Hurajová, ktorej model šiat bol bohato zdobený v korzetovej časti a rovnako pompézne pôsobila aj sukňa z kaskádových plisov. Napriek tomu však šaty nepôsobili prehnane, dojem vyvažovala nežná farebnosť – biela farba s akoby pudrovým podtónom.

Pozornosť sa určite upierala najmä k moderátorke večera – herečke Monike Hilmerovej – jej večernú kreáciu pripravila dizajnérka Veronika Hložníková. Model z hodvábneho šifónu a francúzskej čipky v kráľovskej modrej bol technicky veľmi precízne prepracovaný. Zdobili ho Swarovskeho krištály na telovom podklade tylových rukávov či živôtika a blondínka model doplnila náušnicami s výraznými zafírovo sfarbenými kameňmi. Vizuálne ľúbivá kreácia lahodila očiam, vzhľadom na pozíciu Hilmerovej v daný večer by sa však dalo polemizovať aj o tom, či práve jej šaty nemohli byť pompéznejšie. Je síce zrejmé, že sú za nimi hodiny práce a tiež luxusného materiálu, ale veľkolepý, priam divadelný efekt, ktorý sa očakáva od sprievodkyne plesového večera, chýbal.

Ďalšie dámy si pozrite v galérii a v ankete môžete hlasovať.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Ples v opere #Andrea Heringhová #Petra Ficová #Lucia Hablovičová #Ples v opere 2015 #Beáta Danglová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...