12 kultových oscarových momentov: Pád hviezdy aj Slovenka v uniforme!

S blížiacim sa ceremoniálom vyhlásenia cien Americkej filmovej akadémie sme sa pozreli na najzaujímavejšie momenty týchto slávnych cien.

21.02.2015 00:00
debata

História Oscarov je mimoriadne bohatá. Nasledujúcich dvanásť momentiek však určite stojí za spomenutie.

Dvojica mladých kamarátov, hercov, no v tomto...
Herečka Halle Berry a herec Denzel Washington...
+9Kultové pošmyknutie sa predviedla priamo počas...

1998

Dvojica mladých kamarátov, hercov, no v tomto... Foto: SHUTTERSTOCK
Ben Affleck (vľavo) a Matt Damon Dvojica mladých kamarátov, hercov, no v tomto prípade ocenených ako scenáristov bola jedným z kultových momentov oscarového ceremoniálu v roku 1998. Vtedy Ben Affleck (vľavo) a Matt Damon získali cenu za najlepší scenár k filmu Dobrý Will Hunting.

2002

Herečka Halle Berry a herec Denzel Washington... Foto: SHUTTERSTOCK
Oscar - kultové momenty - história - spomienky Herečka Halle Berry a herec Denzel Washington písali históriu, keď sa v marci roku 2002 stali obaja víťazmi v hlavných hereckých kategóriách. Kým v prípade mužov išlo o prvú sošku pre afroamerického herca od roku 1963, keď ju dostal Sidney Poitier, v prípade ženskej kategórie bola Berry vôbec prvá afroamerická herečka, ktorá získala Oscara v hlavnej úlohe.

2006

Kultové pošmyknutie sa predviedla priamo počas... Foto: SITA/AP, MARK J. TERRILL
Oscar - kultové momenty - Jennifer Garner Kultové pošmyknutie sa predviedla priamo počas ceremoniálu herečka Jennifer Garner, ktorá si stúpla na šaty, v roku 2006.

2009

Rodičia zosnulého herca Heatha Ledgera - zľava:... Foto: SITA/AP, Amy Sancetta
Oscar - kultové momenty - Heath Ledger - posmrtný Oscar Rodičia zosnulého herca Heatha Ledgera - zľava: mama Sally Bell, otec Kim Ledger a sestra Kate prebrali vo februári 2009 posmrtného Oscara za výkon ich syna vo filme Temný rytier.

2010

Herec a moderátor Neil Patrick Harris... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Oscar - kultové momenty - Neil Patrick Harris Herec a moderátor Neil Patrick Harris predviedol na 82. ročníku cien Americkej filmovej akadémie veľkolepé muzikálové číslo.
V roku 2010 sa herec Ben Stiller objavil na... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Oscar - kultové momenty - Ben Stiller - Avatar V roku 2010 sa herec Ben Stiller objavil na oscarovom ceremoniáli s maskovaním na spôsob megaúspešného Avatara - v tom čase nominovaného vo viacerých kategóriách.

2011

Hoci mnohí spomínajú na moment, keď sa... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Oscar - kultové momenty - Anne Hathaway a James Franco Hoci mnohí spomínajú na moment, keď sa moderátor ceremoniálu James Franco obliekol do ženských šiat, zároveň sa pri spomienke na neho a jeho kolegyňu Anne Hathaway objavujú tvrdenia, že boli najhoršími moderátormi Oscarov v histórii.

2012

Herečka Angelina Jolie a jej odhalená noha v... Foto: SITA/AP, Amy Sancetta
Oscar - kultové momenty - Angelina Jolie - noha Herečka Angelina Jolie a jej odhalená noha v šatách Atelier Versace sa stala jedným z kultových momentov 84. ročníka Oscarov v roku 2012.
Jedným z kultových momentov Oscarov bol v roku... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Oscar - kultové momenty - Sacha Baron Cohen - Soňa Skoncová Jedným z kultových momentov Oscarov bol v roku 2012 aj príchod herca a komika Sachu Barona Cohena na červený koberec v prestrojení za diktátora z jeho vtedy uvádzaného filmu na červený koberec. Zaujímavosťou je, že tento moment mal aj slovenský motív - dáma po jeho boku (vpravo) je totiž slovenská modelka a moderátorka Soňa Skoncová, ktorú vtedy cez kasting najali na úlohu Cohenovho sexi garde.

2013

Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Oscar - kultové momenty - Jennifer Lawrence - pád Slávny pád herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorá si šla pre sošku Oscara za výkon vo filme Silver Lining Playbook. Potkla sa na masívnej sukni svojich šiat Dior.

2014

Oscarový ceremoniál v roku 2014 priniesol... Foto: SITA/AP, John Shearer
Oscar - kultové momenty - Brad Pitt - Ellen DeGeneres - pizza Oscarový ceremoniál v roku 2014 priniesol niekoľko kultových momentov - jedným z nich bol aj poslíček s pizzou, ktorého objednala moderátorka Ellen DeGeneres. Hollywoodske hviezdy ako Brad Pitt (na snímke stojí vľavo) sa rozbehli a brali si trojuholníky pizze, aby sa občerstvili.
Najslávnejšia selfie v histórii vznikla na... Foto: SITA/AP, Ellen DeGeneres
Oscar - kultové momenty - Ellen DeGeneres - selfie Najslávnejšia selfie v histórii vznikla na minuloročnom oscarovom ceremoniáli, keď sa moderátorka Ellen DeGeneres (dolu v bielom) zvečnila s hercami (dolný rad zľava)v zložení: Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Bradley Cooper, Peter Nyong'o Jr. a (horný rad zľava) Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o Angelina Jolie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Matt Damon #Jennifer Lawrence #Oscar #pád #kultové momenty #Aflleck

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...