V Kodani sa zišla šľachta! Kráľovná Letizia zatienila všetky dámy

Kráľovská smotánka z celej Európy sa v stredu večer zišla na slávnostnej večeri pri príležitosti osláv 75. narodenín dánskej kráľovnej Margrethe. Bolo sa na čo pozerať.

16.04.2015 16:26
debata
Španielsky kráľ Felipe VI. priviedol do Kodane... Foto: SITA/AP, Adrian Joachim
Španielsky kráľ Felipe VI. a kráľovná Letizia Španielsky kráľ Felipe VI. priviedol do Kodane svoju krásnu manželku - kráľovnú Letiziu.

Hlavy monarchií či králi z jednotlivých krajín Európy vytiahli svoje slávnostné uniformy a ozdobili sa metálmi, boli to však najmä ich manželky, ktoré lákali pozornosť fotografov. Všetky dámy na spomenutej oslave boli totiž vystrojené do veľkolepých rób a ozdobené šperkmi za milióny.

Holandská kráľovná Maxima (v šatách Valentino...
Dánsky korunný princ Frederik a jeho manželka...
+5Dánsky princ Joachim a jeho manželka -...

Prirodzená ženská túžba byť aspoň na chvíľu princeznou sa v tomto prípade zhmotnila v dámach ako princezná Mary z Dánska či kráľovná Maxima z Holandska. Obe sa predviedli v luxusných modeloch z couture kolekcie a nechali ostatných obdivovať svoj takmer bezchybný vzhľad.

Jednou z najpôvabnejších „noviciek“ v kráľovskej zostave však bola španielska kráľovná Letizia – žena, ktorá je manželkou kráľa Felipeho a kedysi bola neurodzená a pracovala v televízii.

Dánska kráľovná Margrethe oslavovala 75.... Foto: Reuters, SCANPIX DENMARK
Dánska kráľovná Margrethe Dánska kráľovná Margrethe oslavovala 75. narodeniny a pri tej príležitosti sa do Kodane zhŕkla šľachta a zástupcovia kráľovských rodín z celej Európy.

Na dánskej slávnosti však patrila medzi najelegantnejšie dámy, keď si obliekla nežnú čiernobielu kvetinovú róbu a doplnila ju honosnou tiarou.

Oslávenkyňa – kráľovná Margrethe bola v dobrej nálade a zdá sa, že sa stále teší veľmi dobrému zdraviu. Pritom je známa svojou láskou k cigaretám, vyfajčí vraj až tri škatuľky denne. Odmieta tiež používať mobilný telefón a internet, no zároveň je v Dánsku veľmi populárna. V posledných rokoch ju však vo verejnom živote často zastupujú synovia Frederik a Joachim s manželkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šperky #oslavy #Dánsko #róby #kráľovná Letizia #kráľovná Margrethe

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...